Thursday, 22 February 2018 03:26

PRIMORDIAL: “To Hell or the Hangman” (νέο video clip)

Written by 
    PRIMORDIAL: “To Hell or the Hangman” (νέο video clip)

    Όπως έχει ανακοινωθεί, στις 30 Μαρτίου οι αγαπημένοι Ιρλανδοί, Primordial επιστρέφουν δισκογραφικά με το “Exile Among the Ruins” που κυκλοφορεί μέσω της Metal Blade.

    Εδώ παρακολουθούμε το video clip για το τραγούδι “To Hell or the Hangman” σε σκηνοθεσία του Costin Chioreanu της Twilight 13 Media.

    Ο τραγουδιστής Alan “A.A. Nemtheanga” Averill σχολίασε για τους στίχους: «Το 1493 ο Walter Lynch απαγχονίστηκε από τον ίδιο του τον πατέρα, τον James Lynch, δήμαρχο του Galwayon στη δυτική ακτή της Ιρλανδίας για το φόνο ενός νέου Ισπανού ευγενούς που επισκεπτόταν την οικογένειά τους. Είχε ερωτευτεί μια νεαρή γυναίκα ονόματι Agnes που ζούσε στο σπίτι των Lynch και ένα βράδυ ο Walter τυφλώθηκε από τη ζήλια και πήρε τη ζωή του Ισπανού. Η ιστορία λέει ότι ένα εξαγριωμένο πλήθος (σ.σ. εξ ου και lynch mob) γέμισε τους δρόμους και μπλόκαρε το σύνηθες σημείο των εκτελέσεων έτσι ο James κρέμασε τον Walter με τα ίδια του τα χέρια από ένα παράθυρο που έβλεπε προς το δρόμο. Τον λίντσαραν ενόσω ήταν ακόμα κρεμασμένος. Το “To Hell or the Hangman” λέει την ιστορία μέσα απ’ τα μάτια του Walter. Είναι μια ιστορία ανανταπόδοτης αγάπης με φόνο στο τέλος. Σας αρκεί τόσο δράμα; Ένα περίεργο και παράξενο τραγούδι για δεύτερο single του δίσκου, γεμάτο από σκοτεινό ρομαντισμό. Γι’ αυτό ανεβείτε στην πίστα!»

    Παρακάτω θυμόμαστε και το video clip για το εκπληκτικό “Stolen Years”. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Camelot Studios που βρίσκονται κοντά στο σύνηθες προβάδικο της μπάντας, στο Δουβλίνο υπό την επίβλεψη του παραγωγού Ola Ersfjord που είχε συνεργαστεί με τους Primordial για το προπέρσινο live album, “Gods to the Godless”.

    Track listing:

    01. Nail Their Tongues
    02. To Hell or the Hangman
    03. Where Lie the Gods
    04. Exile Amongst the Ruins
    05. Upon Our Spiritual Deathbed
    06. Stolen Years
    07. Sunken Lungs
    08. Last Call