Tuesday, 06 March 2018 21:41

AT THE GATES: “To Drink from the Night Itself” (νέο video clip)

Written by 
    AT THE GATES: “To Drink from the Night Itself” (νέο video clip)

    Σε κάτι παραπάνω από δύο μήνες καταφθάνει το νέο album των Σουηδών melodic death metallers At the Gates, τέσσερα χρόνια μετά από το “At War with Reality”.

    Πιο συγκεκριμένα, ο δίσκος έχει τίτλο “To Drink from the Night Itself” και θα κυκλοφορήσει στις 18 Μαΐου μέσω της Century Media. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση με το video clip του ομώνυμου τραγουδιού σε σκηνοθεσία του Patric Ullaeus (In Flames, Dimmu Borgir, Arch Enemy).

    Την παραγωγή του album ανέλαβε ο Russ Russell (Napalm Death, The Haunted, Dimmu Borgir) στα Parlour Studios στην Αγγλία ενώ το εξώφυλλο είναι έργο του Costin Chioreanu της Twilight 13 Media.

    Αναφορικά με το τραγούδι, ο frontman της μπάντας Tomas Lindberg δήλωσε: «Για το πρώτο τραγούδι που θα παρουσιάσουμε στο κοινό επιλέξαμε το ομώνυμο του δίσκου. Πιστεύουμε ότι παρουσιάζει ολοκληρωμένα το ύφος του album: ωμό, πεινασμένο και απελπισμένο. Παράλληλα, μας εισάγει στο βασικό concept.

    «Ζούμε δια μέσου της τέχνης, και με αυτήν ασχολείται η θεματολογία του δίσκου. Την τέχνη ως εργαλείο είτε για επανάσταση είτε για υποδούλωση. Το «να πίνεις μέσα απ’ την ίδια τη νύχτα» είναι μια μεταφορά για όσους ζούμε και αναπνέουμε για την τέχνη. Φυσικά, το concept σκάβει και λίγο βαθύτερα, αλλά το πρώτο τραγούδι είναι η καρδιά του, το άγριο κάλεσμα στα όπλα όπως λέμε. Είμαστε ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση αλλά αυτή τη φορά πολεμάμε εναντίον της αβύσσου της απάθειας και της καταπίεσης.

    «Είναι ένα επιθετικό τραγούδι όμως περιέχει πολλά απ’ τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της μπάντας, τη μελαγχολία, την απόγνωση και την πάλη.»

    Track listing:

    01. Der Widerstand
    02. To Drink From The Night Itself
    03. A Stare Bound In Stone
    04. Palace Of Lepers
    05. Daggers Of Black Haze
    06. The Chasm
    07. In Nameless Sleep
    08. The Colours Of The Beast
    09. A Labyrinth Of Tombs
    10. Seas Of Starvation
    11. In Death They Shall Burn
    12. The Mirror Black