Thursday, 07 June 2018 11:17

URIAH HEEP: Νέος δίσκος το Σεπτέμβριο – Δείτε ένα νέο video clip

Written by 
    URIAH HEEP: Νέος δίσκος το Σεπτέμβριο – Δείτε ένα νέο video clip

    Στο 25ο studio album τους έχουν φτάσει αισίως οι Βρετανοί θρύλοι Uriah Heep.

    Ο δίσκος που έχει τίτλο “Living the Dream” αναμένεται να φτάσει στα δισκάδικα στις 14 Σεπτεμβρίου μέσω της Frontiers. Εδώ μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση με το “Grazed By Heaven” και το video clip που το συνοδεύει. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γραμμένοι από τον τεράστιο Jeff Scott Soto (solo, Sons of Apollo, ex-Talisman, ex-Yngwie Malmsteen) σε μουσική του μπασίστα της μπάντας, Dave Rimmer.

    Αναφορικά με τους στίχους, ο Πορτορικάνος frontman δήλωσε: «Το τραγούδι μιλά ξεκάθαρα για τη σεξουαλική ένταση και επιθυμία. Αναφέρεται σε μια κατάσταση όπου αφήνεσαι στα χέρια ενός ανθρώπου που έχει τον έλεγχο και τον εμπιστεύεσαι για να σε οδηγήσει στην ευτυχία. Η φαντασία και ο πόθος είναι το κλειδί, έχεις το άσπρο και το μαύρο. Εξάλλου το τραγούδι είναι πολύ σέξι άρα φυσικά έπρεπε να υπάρχει και ο αντίστοιχος στίχος.»

    Ο Dave Rimmer προσέθεσε: «Το “Grazed…” γεννήθηκε από την επιθυμία μου να γράψω ένα κλασικό και σαρωτικό rock τραγούδι στα πρότυπα των Uriah Heep. Έγραψα τη μουσική και την ενορχήστρωση όμως ήθελα και μια δυνατή φωνητική μελωδία και στίχους για να ταιριάξουν με το riff. Είμαι fan της φωνής και των στίχων του Jeff Scott Soto για χρόνια και του ζήτησα να συνεργαστούμε. Του άρεσε πολύ το τραγούδι και σκέφτηκε τους τέλειους και δυναμικούς στίχους αλλά και τις μελωδίες. Ήταν μια πολύ εύκολη διαδικασία για τον Jeff και για ‘μένα. Μια αληθινή στιγμή που ζεις το όνειρο.»

    Για τις ηχογραφήσεις του δίσκου, οι Uriah Heep συνεργάστηκαν με τον Jay Ruston (Anthrax, Armored Saint, Gus G.).

    Track listing:

    01. Grazed By Heaven
    02. Living The Dream
    03. Take Away My Soul
    04. Knocking At My Door
    05. Rocks In The Road
    06. Waters Flowin'
    07. It's All Been Said
    08. Goodbye To Innocence
    09. Falling Under Your Spell
    10. Dreams Of Yesteryear
    11. Take Away My Soul (alternate version, bonus track CD/DVD deluxe edition)