Friday, 15 June 2018 19:40

CARDINAL COPIA & CANDLEMASS: Μία ιδιαίτερη εκτέλεση του "Enter Sandman"

Written by 
    CARDINAL COPIA & CANDLEMASS: Μία ιδιαίτερη εκτέλεση του "Enter Sandman"

    Οι Metallica στις 14 Ιουνίου τιμήθηκαν με το σουηδικό βραβείο Polar Music στη Στοκχόλμη, για όσα έχουν προσφέρει στη μουσική.

    Την απονομή του «Νόμπελ της Μουσικής» στο θρυλικό συγκρότημα τίμησε κι ένα ιδιαίτερο supergroup: ο Cardinal Copia (Tobias Forge) των Ghost, οι Candlemass καθώς και το σουηδικό δίδυμο Vargas & Lagola.

    Οι παραπάνω καλλιτέχνες εκτέλεσαν το πρώτο κομμάτι του δίσκου - ορόσημου "Black Album", "Enter Sandman". Απολαύστε την ανατριχιαστική εκτέλεσης μιας μεγάλης συνεργασίας που ίσως να μην δούμε ξανά, εδώ:

    Κλείνοντας τον ευχαριστήριο λόγο του ο Lars Ulrich τόνισε: «Και τέλος, αυτό το Βραβείο αναγνωρίζει όσα πέτυχαν οι Metallica τα τελευταία 37 χρόνια και καθώς στεκόμαστε εδώ αυτή τη στιγμή, το παιδί που κρύβεται μέσα μου θέλει να φωνάξει "κοίτα μαμά, μόλις ξεκινήσαμε!"».

    Ο ηγέτης των Ghost, Cardinal Copia, μιλά στο Metal Hammer Ioυνίου, σε μία εκτενέστατη συνέντευξη που αφορά το νέο album, το παρόν της σουηδικής μπάντας, τους Iron Maiden και τους Dimmu Borgir, τα Grammies, μέχρι την οπτική των Ghost για την σχέση του metal με τον Σατανισμό αλλά και την κατά διαόλου πορεία που έχει πάρει ο πλανήτης στις μέρες μας. Επίσης αυτή η σημαντικότατη συνέντευξη εξηγεί εν πολλοίς, τη μεγάλη επιτυχία των Ghost.

    Οι Ghost φυσικά κοσμούν και το εξώφυλλο του τεύχους που κυκλοφορεί: 

    Αξίζει να αναφέρουρε ότι το βραβείο Polar συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου σουηδικών κορώνων, το οποίο οι Metallica θα διαθέσουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.