Thursday, 28 March 2019 19:49

RAMMSTEIN: Νέος δίσκος τον Μάιο – Δείτε ένα νέο video clip

Written by 
    RAMMSTEIN: Νέος δίσκος τον Μάιο – Δείτε ένα νέο video clip

    Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία του τελευταίου, μέχρι στιγμής, δίσκου των Rammstein με τίτλο “Liebe ist für alle da”.

    Σε σχεδόν δύο μήνες από τώρα, η σπουδαία γερμανική industrial μπάντα επιστρέφει στη δισκογραφία με το “Rammstein” που θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαΐου μέσω της UME/Spinefarm.

    Εδώ μπορείτε να ακούσετε το πρώτο single του δίσκου, με τίτλο “Deutschland” και να παρακολουθήσετε το video clip που το συνοδεύει, σε σκηνοθεσία του Specter Berlin.

    Σχετικά με το album, ο κιθαρίστας Richard Kruspe δήλωσε: «Όταν σκεφτόμουν την πιθανότητα να κάνω έναν ακόμα δίσκο Rammstein, είπα “όχι, δεν πρόκειται να συμβεί, δεν θέλω να υποφέρω άλλο”.

    «Αυτό, όμως, ήταν πριν από 4 χρόνια. Αρχικά συγκεντρωθήκαμε και είπαμε να γράψουμε 3-4 τραγούδια δίχως να πιέσουμε καθόλου τους εαυτούς μας, πράγμα πολύ σημαντικό εκείνη τη στιγμή. Όσο προχωρούσαν οι πρόβες και είχαμε περισσότερες ιδέες σκέφτηκα ότι όντως το υλικό είναι καλό και τα πράγματα έχουν αλλάξει.

    «Ξαφνικά υπήρχε εκ νέου ο σεβασμός που μου ‘χε λείψει μέχρι εκείνη τη στιγμή και είχαμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας, όπως όταν ξεκινήσαμε. Τότε ήταν που ένιωσα ότι με ενδιαφέρει ένας νέος δίσκος Rammstein. Εξάλλου κάθε φορά που ο κόσμος συζητά για τη μπάντα, αναφέρεται στις φωτιές και στο γενικότερο show. Κανένας δεν μιλάει για τη μουσική πια, και αυτό με ενοχλεί κάπως. Ήθελα, λοιπόν, ο δίσκος να μπορεί μουσικά να σταθεί σε ξεχωριστό επίπεδο από τους υπόλοιπους. Αυτός ήταν ο στόχος μου, αλλά και όλων μας ως μπάντα.»

    Η μίξη του δίσκου πραγματοποιήθηκε στην California υπό τον παραγωγό Rich Costey που έχει δουλέψει μεταξύ άλλων με ονόματα όπως οι Rage Against the Machine, οι Muse και οι Franz Ferdinand.