Saturday, 29 August 2020 04:17

CALYCES: “The Great Void” νέο videoclip με αναφορές στις συνθήκες πανδημίας

Written by 
    CALYCES: “The Great Void” νέο videoclip με αναφορές στις συνθήκες πανδημίας

    Ένα καινούριο εξαιρετικό videoclip για το τραγούδι “The Great Void” εμφάνισαν οι Calyces, του σχήματος που αποτελεί τη νέα φιλόδοξη progmetal προσπάθεια του Μάνθου Στεργίου (τον γνωρίζουμε από τα έργα του στους Tardive Dyskinesia). Πρωταγωνιστές του video είναι ένα ζευγάρι που βιώνει την δική του κοινωνική και ψυχολογική απομόνωση υπό τις σχιζοφρενικές συνθήκες της πανδημίας. Ο δίσκος του συγκροτήματος έχει τον τίτλο "Impulse to Soar", και θα κυκλοφορήσει στις 16 Οκτωβρίου.

    Δείτε το videoclip εδώ. Σκηνοθεσία Κώστας Κωνσταντινίδης & Παναγιώτης Τσαλαβρέτας (NAPAN studio)

    Το Δελτίο Τύπου της μπάντας δίνει την πρώτη εικόνα για το σχήμα και τον επερχόμενο δίσκο:

    Το Αθηναϊκό κουαρτέτο των Calyces θα κυκλοφορήσει το επερχόμενο ντεμπούτο "Impulse to Soar" στις 16 Οκτωβρίου 2020.

    Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε από τον κιθαρίστα / τραγουδιστή του σχήματος Μάνθο Στεργίου, σε συνεργασία με τον Έκτορα Τσολάκη (Need, Poem, Mother of Millions, Λευκή Συμφωνία κ.α.), ενώ το mastering πραγματοποιήθηκε από τον Grammy award-winning μηχανικό ήχου, Alan Douches (Mastodon, Dillinger Escape Plan, Kvelertak κλπ).

    Στον δίσκο συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο Jørgen Munkeby από τους Νορβηγούς Shining.

    Ο Μάνθος Στεργίου, ιθύνων νους του συγκροτήματος λέει για το τραγούδι και τη νέα αρχή του συγκροτήματος:

    «Κάτω από το όνομα Calyces συνεχίζω να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα τα τελευταία 15 χρόνια και αυτό που αγαπάω πιο πολύ, να συνθέτω μουσική, να την ηχογραφώ παρέα με φίλους και να την μοιράζομαι με τον κόσμο δισκογραφικά και συναυλιακά. Μέσα στο "Impulse to Soar" βάλαμε ψυχή, μεράκι και ότι εμπειρία έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια μέσα σε μια φυσική, τίμια και οργανική παραγωγή ήχου και εικόνας. Ένα album που θα το ακούμε μετά από καιρό και θα είμαστε ακόμα περήφανοι για ότι κάναμε».


    Ο ήχος των Calyces προσμειγνύει το prog metal όπως μας συστήθηκε στα 00's, με τα σπουδαιότερα στοιχεία του κλασικού progressive ήχου των 70's, γεφυρώνοντας τις πιο σημαντικές πτυχές αυτού του βαθιά σκεπτόμενου μουσικού είδους. Τα 10 τραγούδια του "Impulse to Soar" περιλαμβάνουν χαμηλοκουρδισμένα heavy riffs και πολυρυθμικά σημεία, που εναλλάσσονται με ατμοσφαιρικά σημεία, δίνοντας έμφαση στο groove, την μελωδία και την ενέργεια, εν μέσω ενός ακριβούς και σχολαστικού songwriting.


    Το tracklist του album είναι το εξής:

    1. False Awakening
    2. Ego Dries Up the Ocean
    3. Those Flames are Dancing Wild
    4. Parasites
    5. The Great Void
    6. Wired Crown
    7. Unfair Labor
    8. Home
    9. Beyond Sight
    10. Uneven Loops (Instrumental)
    11. We're Lost, but it's ok (Instrumental)

     

    Το εξαιρετικό cover artwork του δίσκου έχει επιμεληθεί η Μαρία Στεργίου.

    Το album θα κυκλοφορήσει σε μια all inclusive συσκευασία με μαύρο βινύλιο 180 γραμμαρίων και CD με δύο bonus instrumental τραγούδια, όπως και ψηφιακά σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες.
    Προπαραγγείλτε το "Impulse to Soar" σε όλα τα physical formats εδώ