Sunday, 13 December 2020 12:03

SOEN: "Monarch" (νέο τραγούδι & video clip)

Written by 
    SOEN: "Monarch" (νέο τραγούδι & video clip)

    Η πέμπτη δισκογραφική δουλειά των Σουηδών Soen είναι έτοιμη να δοθεί στην κυκλοφορία.

    Το νέο άλμπουμ τιτλοφορείται "Imperial" και θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιανουαρίου του 2021 μέσω της Silver Lining Music.

    Τώρα, στη δημοσιότητα έδωσαν μία δεύτερη γεύση της επερχόμενης δισκογραφικής τους δουλειάς, το "Monarch".

    «Το "Monarch" είναι ένα επικό, δυναμικό τραγούδι σχετικά με προσόντα της ανθρωπότητας που έχουν "ξεμείνει" ανά τα χρόνια, όπως για παράδειγμα η γενική άποψη ότι το να δείχνεις συμπόνοια και ευγένεια, είναι σημάδι αδυναμίας» αναφέρει σχετικά με το νέο κομμάτι ο ντράμερ του συγκροτήματος, Martin Lopez.

    Από την πλευρά του, ο τραγουδιστής Joel Ekelöf προσθέτει ότι «η έλλειψη καθοδήγησης στην κοινωνία είναι αυτή που μετατρέπει τους νέους σε βίαια και καταστροφικά όντα, καθώς μην ξεχνάμε ότι ζουν σε μία εποχή που αυτοί που κάνουν bullying είναι βασιλιάδες και οι υπόλοιποι τα θύματα».

    To video είναι μια δημιουργία των Videns Studios.

    Την παραγωγή του δίσκου ανέλαβε ο Iñaki Marconi, ενώ τη μίξη και το mastering ο Kane Churko (Ozzy Osbourne, Bob Dylan).

    "Imperial" tracklisting

    1. Lumerian
    2. Deceiver
    3. Monarch
    4. Illusion
    5. Antagonist
    6. Modesty
    7. Dissident
    8. Fortune

    Εδώ θυμόμαστε το προηγούμενο, ιδιαίτερο, τραγούδι "Antagonist" που είχαν δημοσιοποιήσει οι Soen:

    Με τη δημοσιοποίηση του πρώτου κομματιού ο ντράμερ της μπάντας, Martin Lopez είχε αναφέρει πως «Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι όσο πιο αληθινός γίνεται. Ωστόσο, πιστεύω ότι η μουσική και οι Soen είναι το μόνο μέρος που νιώθω πραγματικά ο εαυτός μου», ενώ είχε συμπληρώσει πως «όταν είσαι σπίτι, φτιάχνεις μουσική και γράφεις στίχους, τότε είναι η στιγμή που πραγματικά εκφράζεσαι, χωρίς να σε κρίνει κανείς και με απόλυτη ελευθερία».

    Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο που διανύει ο πλανήτης ο Lopez είχε πει ότι ήταν «απαίσιο» το ότι δεν μπορούσαν να κάνουν συναυλίες, αλλά ταυτοχρόνως τους βοήθησε να δημιουργήσουν τον επερχόμενο δίσκο, καθώς είχαν περισσότερο χρόνο.

    Τέλος, είχε υπογραμμίσει ότι «πάντα θα είμαστε ένα συγκρότημα που έχει τη θέληση να παλέψει για την ελευθερία και για όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή».