Friday, 30 April 2021 22:54

GOJIRA: "The Chant" νέο videoclip συν όλα τα προηγούμενα videos

Written by 
    GOJIRA: "The Chant" νέο videoclip συν όλα τα προηγούμενα videos

    Οι Γάλλοι progressive metallers Gojira κυκλοφόρησαν τον νέο δίσκο τους που ονομάζεται "Fortitude" και είναι έτοιμοι να σημαδέψουν την χρονιά. Mε αυτή την αιτία, το τεύχος Μαΐου του Metal Hammer θα φιλοξενεί μια μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη μαζί τους ώστε να μας εκμυστηρευτούν τις σκέψεις τους για το νέο πολύαναμενόμενο album.

    Την ημέρα κυκλοφορίας του δίσκου επέλεξαν να μας παρουσιάζουν το νέο videoclip για το τραγούδι "The Chant".

    Το artwork του επερχόμενου δίσκου φιλοτέχνησε ο Joseph Duplantier και αυτό είναι το track listing του "Fortitude".

    01. Born For One Thing
    02. Amazonia
    03. Another World
    04. Hold On
    05. New Found
    06. Fortitude
    07. The Chant
    08. Sphinx
    09. Into The Storm
    10. The Trails
    11. Grind

    Το videoclip για το τραγούδι τους "Amazonia" που επικεντρώνεται στην οικολογική καταστροφή και τις συνέπειες της στον Αμαζόνιο και στον ντόπιο πληθυσμό, το παρακολουθούμε εδώ. Οι εισπράξεις από το τραγούδι θα παραχωρηθούν στο The Articulation of Indigenous Peoples of Brazil (APIB) που υπερασπίζεται τα περιβαλλοντικά δικαιώματα και την κουλτούρα των γηγενών φυλών του Αμαζονίου που έχουν υποφέρει από το χάσιμο της γης τους, την αποδασοποίηση, την καταναγκαστική εργασία, την παρενόχληση και τη βία.

    Ο Joseph Duplantier, κιθαρίστας και τραγουδιστής του σχήματος, ανέφερε για το "Into The Storm": «Το τραγούδι διαπνέεται από το concept της κοινωνικής απείθειας κατά της Αρχής. Δρώντας σύμφωνα με την βαθύτερη σοφία και υπερασπιζόμενοι ό,τι είναι πολύτιμο και καλό σ’ αυτόν τον κόσμο. Η μόνη πιθανή επανάσταση, είναι αυτή που ανθίζει από μέσα μας. Η αλλαγή θα προέρθει από τον καθέναν ξεχωριστά. Οι Νόμοι θα διαμορφωθούν από τις ζωτικές ανάγκες μας. Οι Νόμοι θα ακολουθήσουν!».

    Το "Born For One Thing" το οποίο συνοδεύεται από videoclip που σκηνοθέτησε ο Charles De Meyer. Ο Joseph Duplantier σχετικά με το τραγούδι είπα: «Έχε στην κατοχή σου λιγότερα υπάρχοντα και δώσε ό,τι δεν χρειάζεσαι επειδή μια μέρα θα πρέπει να αφήσουμε τα πάντα. Εάν δεν το κάνουμε θα καταλήξουμε να είμαστε φαντάσματα παγιδευμένα μεταξύ δύο διαστάσεων».

    Και εδώ το καταπληκτικό videoclip για το "Another World".

    Τα πολλά υπόλοιπα για τον δίσκο αλλά και τις σκέψεις των Gojira, θα μας τα αποκαλύψει η μεγάλη αποκλειστική συνέντευξη μαζί τους, που θα περιλαμβάνεται στο τεύχος Μαΐου του Metal Hammer.