Monday, 27 January 2014 19:53

AT THE GATES: Επιστρέφουν δισκογραφικά έπειτα από 19 χρόνια!

Written by 

    Πολύ καλά είναι τα νέα για τους φίλους των At The Gates.

     

    Μετά την πρόσφατη δισκογραφική επιστροφή των Carcass, ήρθε η ώρα για την δισκογραφική επιστροφή ακόμα ενός μεγάλου death metal συγκροτήματος, που σταμάτησε και αυτό στα μέσα των 90s, των At the Gates, οι οποίοι σήμερα ανακοίνωσαν πως στα τέλη του 2014 θα κυκλοφορήσουν το “At War with Reality”, το πρώτο τους νέο album μετά το θρυλικό “Slaughter of the Soul” του 1995.

    Μιλώντας για την επιστροφή τους, οι Σουηδοί δηλώνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    «Γιατί ένα νέο album, θα ρωτάτε, και γιατί τώρα; Λοιπόν, αυτό που μάθαμε από τα τελευταία χρόνια που βρισκόμαστε και δίνουμε shows μαζί, είναι ότι απολαμβάνουμε όσο δεν πάει άλλο να κάνουμε αυτό που κάνουμε. Μας αρέσει να παίζουμε μαζί μουσική, μας αρέσει να κάνουμε παρέα σαν φίλοι. Αλλά σαν μουσικοί, γράφουμε συνεχώς νέα μουσική, είναι ένα μεγάλο μέρος του ποιοι είμαστε.

    Ξέρουμε πολύ καλά πως είχαμε κάνει κάποιες σοβαρές και τελέσφορες δηλώσεις σε συνεντεύξεις αλλά και στα τελευταία μας λόγια στο DVD, όσον αφορά την διάρκεια που θα είχαν οι At the Gates, όμως τα πράγματα κι οι καταστάσεις αλλάζουν, όπως κι οι άνθρωποι.

    Όταν ο Anders [Björler] μας έστειλε το πρώτο τραγούδι το προηγούμενο καλοκαίρι, είχαμε μηδαμινές προσδοκίες από το που θα καταλήξει όλο αυτό. Το μόνο που ξέραμε είναι ότι ακούγονταν καταπληκτικό! Τότε δεν ήμασταν ακόμα σίγουροι ότι θα υπάρξει ένα νέο album, αλλά όσο τα πράγματα προχώρησαν, όλο και περισσότερα τραγούδια άρχισαν να γεννιούνται, και ξέραμε πως βρισκόμασταν στον δρόμο για κάτι το πολύ καλό.

    Ξέρουμε ότι είστε περίεργοι για το νέο υλικό, και για να εξηγήσουμε με απλά λόγια το που βρισκόμαστε μουσικώς, θα το περιγράφαμε σαν την ιδανική μίξη των πρώιμων At the Gates, με το “Slaughter of the Soul”, προσπαθώντας να διατηρήσουμε την κληρονομιά και την ιστορία μας.»