Tuesday, 28 January 2014 17:10

BLACK SABBATH: Η βράβευσή τους στα Grammy Awards & η ιστορία πίσω από τον τίτλο “God is Dead?”

Written by 
    Οι Black Sabbath τιμήθηκαν με βραβείο Grammy στην κατηγορία «καλύτερη hard rock/metal εμφάνιση» όπου έλαβε μέρος στο Staples Center του Los Angeles, για την 56η ετήσια τελετή Grammy Awards. Οι Black Sabbath ήταν υποψήφιοι για το κομμάτι “God is Dead?” από το come back album της μπάντας, “13”.


    Τα μέλη των Sabbath δεν παρέστησαν για να λάβουν προσωπικά το βραβείο καθώς προετοιμάζονταν για το κυρίως show. Η pop τραγουδίστρια των 80’s, Cyndi Lauper, που παρουσίαζε την τελετή, παρέλαβε το βραβείο για λογαριασμό τους, λέγοντας πως είχε μιλήσει μαζί τους κι ότι ένιωθαν πολύ ευγνώμονες για τη τιμή που τους έγινε.
     
    Ο Ozzy είναι υπεύθυνος για τον τίτλο του “God is Dead?”, παρότι ο Geezer Butler ήθελε να το ονομάσουν διαφορετικά. «Βρισκόμουν στο γραφείο ενός γιατρού όπου υπήρχε ένα περιοδικό έχοντας το συγκεκριμένο τίτλο στο εξώφυλλο. Σκέφτηκα, ναι - κάποιοι έριξαν αεροπλάνα πάνω στο World Trade Center για λόγους θρησκείας, ενώ και πολλά ακόμα σκατά που διαδραματίζονται στον κόσμο, γίνονται στο όνομα του θεού.» είπε ο Ozzy.

    «O Οzzy μου έφερε το τίτλο κι εγώ έγραψα τους στίχους. Ήθελα να ονομάσω το κομμάτι “American Jihad”, πρόσθεσε ο Geezer. Με τον Ozzy να συνεχίζει λέγοντας: «Άστο καλύτερα! Εγώ βρίσκομαι μπροστά και τραγουδάω – θα έπρεπε να έχω ένα ολόκληρο στρατό μαζί μου… Στις πρώιμες μέρες του συγκροτήματος, υπήρχε μεγάλη επίθεση από θρησκόληπτους. Μου ταχυδρομούσαν αιματοβαμμένα γράμματα. Πρέπει να έχω στο σπίτι μου πάνω από 25 Βίβλους, η καθεμία ξεχωριστά περιέχει ένα ειδικό μήνυμα που ο αποστολέας ήθελε να διαβάσω».