Tuesday, 08 April 2014 12:36

MAYFAIR: Οι Αυστριακοί progressive metallers επιστρέφουν στην Ελλάδα για 4 συναυλίες τον Απρίλιο

Written by 

    Οι Αυστριακοί dark progressive metal ημίθεοι Mayfair επιστρέφουν στην Ελλάδα για 4 συναυλίες τον Απρίλιο.

    Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 - Tin Pan Alley, Αθήνα

    Πεμπτη 10 Απριλίου 2014 – Eightball Club, Θεσσαλονίκη

    Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 – Stage Club, Λάρισα

    Σάββατο 12 Απριλίου 2014 – Havana Club (ex Jazz Rock), Καβάλα



    Όλα άρχισαν το 2012 από κάποιους ορκισμένους οπαδούς στη Λάρισα οι οποίοι ονειρευόντουσαν για πολλά χρόνια ένα live των Mayfair στην Ελλάδα. Τα πράγματα προχώρησαν και από απλές σκέψεις έγιναν πραγματικότητα τον Οκτωβρίο του 2012. Πολλοί ήταν αυτοί που στο άκουσμα της είδησης ειρωνεύτηκαν και αδιαφόρησαν ώσπου ήρθε η ώρα και η μπάντα βρέθηκε στη Λάρισα και στην Αθήνα για δυο θρυλικές όσο και σπάνιες σε αξία εμφανίσεις για να ζήσουν μαζί μας όσοι πίστεψαν το όνειρο πολλών ετών ώστε η μπάντα να βρεθεί κοντά στο αγαπημένο της Ελληνικό κοινό που τόσο πολύ τους έχει αγκαλιάσει από την αρχή του συγκροτήματος. Όσοι βρέθηκαν τότε στη Λάρισα και στην Αθήνα και τίμησαν τις συναυλίες έμειναν άφωνοι από την σπάνια ποιότητα των αναγεννημένων Mayfair οι οποίοι με αυτές τις συναυλίες δήλωναν πως όχι απλά επέστρεψαν αλλά θα μας απάσχολήσουν για πολύ καιρό ακόμη. Τον Απρίλιο επίστρέφουν πανευτυχείς στην αγαπημένη τους χώρα για να μας πάρουν από το χέρι ακόμη μια φορά και να μας ξεναγήσουν αυτοί πρώτοι στον μυστικό και μυστηριώδη underground κόσμο τους με το ατμοσφαιρικό τους χαρακτηριστικό παίξιμο.

    Οι Mayfair είναι ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του σκοτεινού Progressive Metal. Ιδρύθηκαν στα τέλη των ηρωικών 80’s στην Αυστρία και για περισσότερα από δέκα χρόνια έγραψαν λαμπρές σελίδες ιστορίας, μπολιάζοντας το είδος με μια πεντάμορφη κι εξαιρετικά εύθραυστη μελαγχολία που σου έκλεβε για πάντα την καρδιά. Τα τρία άλμπουμ τους Behind (1993), Die Flucht (aka Escape – 1995), Faster Trip To Cyber Town (1998) θεωρούνται μυθικά εδώ και χρόνια αριστουργήματα.
    Μετά από μια μακρά περίοδο απόλυτης σιωπής οι θρυλικοί Mayfair ενεργοποιήθηκαν εκ νέου, με φοβερές κριτικές που αναφέρονται στο εξαιρετικό νέο τους άλμπουμ που ήρθε μετά από 15 χρόνια, τον Νοέμβριο του 2013 για να κάτσει ως ισότιμο δίπλα στα 3 προηγούμενα διαμάντια τους ! Το άλμπουμ έδειξε ότι δεν είναι απλά ένας ακόμα γυρισμός στα παλιά λημέρια, αλλά μια μεγάλη κι άκρως σπουδαία επιστροφή, μπροστάρης της οποίας είναι και πάλι ο Mario Prünster, ο άνθρωπος που κατά γενική ομολογία διέθετε κι εξακολουθεί να διαθέτει μια από τις καλύτερες φωνές στην ευρύτερη Μεταλλική Ανθολογία, παρέα με τον θρυλικό Rene στις κιθάρες οι οποίοι πλαισιώνονται από τους εξαιρετικούς Johannes στο μπάσο και τον εκρηκτικό Roland στα τύμπανα.

    Τον Απρίλιο, το σπουδαίο συγκρότημα θα πραγματοποιήσει την πρώτη του ελληνική περιοδεία που η μπάντα περίμενε εδώ και πολλά χρόνια, ξεκινώντας από την Αθήνα, συνεχίζοντας για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφοντας στη Λάρισα εκεί που ξεκίνησαν όλα το 2012 και καταλήγοντας στην Καβάλα σε μια εμφάνιση έκπληξη για τη Βόρεια Ελλάδα όπου θα αποχαιρετήσουν και το αγαπημένο τους ελληνικό κοινό. Ελάτε λοιπόν να ζήσουμε το όνειρο με τους Dark – Prog metal θρύλους!!!