Friday, 11 December 2015 19:59

LACUNA COIL: Δηλώσεις και λεπτομέρειες για το νέο δίσκο

Written by 

    Ηχογραφήσεις στο BRX Studio του Miami ξεκίνησαν οι Ιταλοί Lacuna Coil για τον νέο δίσκο τους, “Delirium” που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2016 από τη Century Media. Η παραγωγή θα γίνει από τον μπασίστα και βασικό συνθέτη της μπάντας, Marco “Maki” Coti-Zelati με τους Marco Barusso και Dario Valentini να αναλαμβάνουν το κομμάτι της λήψης του ήχου.

    Το “Delirium” θα είναι ο πρώτος δίσκος των Lacuna Coil με τον νέο τους drummer, Ryan Blake Folden ο οποίος περιοδεύει με το συγκρότημα από το 2012.

    «Μπήκαμε στο studio πριν από περίπου μια εβδομάδα οπότε είμαστε ακόμα στην αρχή.», δήλωσε η τραγουδίστρια Cristina Scabbia στην εκπομπή “Loudwire Nights” του Toni Gonzalez. «Είμαστε ενθουσιασμένοι και πιστεύω πως όλα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του Φλεβάρη. Θα ονομάζεται “Delirium” και υπάρχει πληθώρα λόγων γι’ αυτό.».

    Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν «τρελά» για προσωπικούς λόγους καθώς και για λόγους που προς το παρόν θα κρατήσουμε για τους εαυτούς μας και ίσως αποκαλύψουμε αργότερα. Ταυτόχρονα η μουσική είναι βαρύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα albums μας, γεγονός που είναι αρκετά ασυνήθιστο μια και πολλές μπάντες ακολουθούν αντίθετη πορεία μαλακώνοντας τον ήχο τους ούτως ώστε να γίνουν ευκολότερα προσβάσιμοι απ’ το ευρύ κοινό.».

    Στη συνέχεια η Cristina Scabbia δήλωσε: «Ο δίσκος θα είναι διαφορετικός. Έχουμε πραγματοποιήσει αλλαγές στο line up (σ.σ. μετά την πρόσφατη αποχώρηση του κιθαρίστα Cristiano “Pizza” Migliore και του drummer Cristiano “CriZ” Mozzati) με νέο drummer και με μόνο μία κιθάρα, επομένως θα είναι αρκετά πιο ευθύς. Θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερες και περίεργες ηλεκτρονικές ενορχηστρώσεις και το album θα είναι πιο μυστικιστικό και σκοτεινό. Ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο που συζητάμε πολλές από τις λεπτομέρειες άρα δεν μπορώ να σας πω πως ακριβώς θα ακούγεται. Απ’ τα ως τώρα demos, όμως, ακούγεται σίγουρα σαν μια διαφορετική φάση των Lacuna Coil.».

    Για το θέμα της ανταπόκρισης των φίλων της μπάντας στην εξέλιξη της μουσικής τους μέσα στο χρόνο, ο τραγουδιστής Andrea Ferro δήλωσε: «Τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά με εμάς διότι αλλάζουμε κάθε φορά από λίγο έτσι απογοητεύουμε αρχικά κάποιους ανθρώπους όμως στη συνέχεια ακούν το δίσκο και τους αρέσει! Σε κάποιους άλλους αρέσει με την πρώτη. Αυτό είναι χαρακτηριστικό της μπάντας. Πάντα έτσι συνέβαινε με εμάς. Το υλικό αρέσει στους πιο ανοιχτόμυαλους, ενώ σε όσους χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσουν τη νέα κατεύθυνση, αρχικά δεν αρέσει όμως τελικά αλλάζουν γνώμη.».