Monday, 25 January 2016 15:20

VIVIAN CAMPBELL: Δηλώσεις για το θάνατο του JIMMY BAIN

Written by 

    Ο βιρτουόζος κιθαρίστας Vivian Campbell (Def Leppard, Last in Line, ex-Dio, ex-Sweet Savage, ex-Whitesnake, ex-Riverdogs) υπεύθυνος για τα υπέροχα riffs και solos στα μνημειώδη “Holy Diver” και “Last in Line” και επί σειρά ετών φίλος και μουσικός συνοδοιπόρος του Jimmy Bain προχώρησε σε δηλώσεις για το θάνατο του Σκωτσέζου μπασίστα.

    Αναλυτικά ανέφερε: «Με βαριά καρδιά πρέπει να επιβεβαιώσω την είδηση για το θάνατο του αγαπημένου μου φίλου και bandmate μου στους Last in Line, Jimmy Bain. Ο Jimmy ήταν εκείνος που μου άνοιξε τις πόρτες της μουσικής βιομηχανίας και θα του είμαι για πάντα υπόχρεος. Η πάλη του Jimmy με τους δαίμονές του ήταν γνωστές όλα αυτά τα χρόνια όμως τους τελευταίους 18 μήνες είχε κερδίσει τη μάχη και με καθαρό μυαλό είχε βρει νέο κίνητρο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων του νέου δίσκου. Αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά μέσω της δουλειάς του με τους Rainbow, τους Wild Horses, τους Dio και τελικά τους Last in Line. Ο Jimmy ήταν εξαιρετικά υπερήφανος για το νέο μας album και η συμβολή του σε αυτό ήταν ασύγκριτη. Ήταν πάντοτε ευγενής, κύριος και γενναιόδωρος και οι ζωές μας εμπλουτίστηκαν μέσω της γνωριμίας μας μαζί του. Θα συνεχίσουμε να γιορτάζουμε τη ζωή του μέσα από τη μουσική του. Εκ μέρους του Vinny και του Andrew (σ.σ. Appice, Freeman τύμπανα και φωνητικά στους Last in Line) σεφτόμαστε και συλλυπούμαστε την οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε.».

    Οι Last in Line, η μπάντα που σχημάτισαν οι Bain, Campbell και Appice το 2013, βρίσκονται σε περιοδεία με τους Def Leppard στην κρουαζιέρα “Hysteria on the High Seas” και στις 20 Ιανουαρίου έδωσαν στο Miami την τελευταία τους συναυλία με τον Jimmy Bain. Με χτεσινή ανάρτηση στο facebook τα εναπομείναντα μέλη απέδωσαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα.