Thursday, 28 January 2016 13:47

PHIL ANSELMO: Επεισόδιο με απολύτως απαράδεκτο ναζιστικό χαιρετισμό στο Dimebash event

Written by 

    Ο frontman των ιστορικών Pantera και των Down, Phil Anselmo, γίνεται εκ νέου αποδέκτης οργής των metal ακροατών μετά από έναν απολύτως απαράδεκτο ναζιστικό χαιρετισμό συνοδευόμενο από την ιαχή “white power” που απηύθυνε στο κοινό κατά τη διάρκεια του 5ου ετήσιου Dimebash event που διεξήχθη στις 22 Ιανουαρίου στο Lucky Strike Live του Hollywood. Όπως καταγράφουν οι παρευρισκόμενοι, το περιστατικό συνέβη μετά την εκτέλεση του “Walk” των Pantera και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο ερασιτεχνικό video που αναρτήθηκε πριν από λίγες ώρες στο youtube και παραθέτουμε παρακάτω.

    Το Dimebash event είναι ένα φιλανθρωπικού χαρακτήρα show το οποίο διοργανώνεται εις μνήμη του δολοφονημένου επί σκηνής το 2004, θρυλικού κιθαρίστα των Pantera, Dimebag Darrell, με τη συμμετοχή πολλών εξαιρετικών και γνωστών μουσικών. Πιο συγκεκριμένα, φέτος, στο σανίδι ανέβηκαν πέραν του Phil Anselmo καλλιτέχνες όπως ο Dave Lombardo, ο Dave Grohl, o Robert Trujillo (με τους οποίους ο τραγουδιστής διασκεύασε και το “Ace of Spades” προς τιμήν του Lemmy), ο Zakk Wylde, o Robb Flynn, o Gary Holt και o Rex Brown.Οι μουσικοί που συγκεντρώθηκαν, έπαιξαν διασκευές από κλασικά τραγούδια της μουσικής που αγαπάμε, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ιδρύματος “Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund” που χρηματοδοτεί έρευνες για τη θεραπεία του καρκίνου.

    Ο ίδιος ο Phil Anselmo, σε σχόλιό του μέσω της σελίδας της Housecore Records στο youtube κάτω από το video του συμβάντος, αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Αναλυτικά, η ανάρτηση ανέφερε επί λέξει: «ΟΚ, παιδιά, θα το παραδεχτώ ότι έκανα λάθος αλλά γαμώτο, έκανα πλάκα. Ήταν το inside joke της βραδιάς επειδή πίναμε όλοι μας γαμημένο λευκό κρασί χαχαχα. Απ’ όλα τα γαμημένα ποτά. Ορισμένοι πρέπει να γίνετε λίγο πιο ανεκτικοί. Υπάρχουν πολλοί καριόληδες που μπορείτε να κράξετε και με πολύ πιο ρεαλιστικά πεπραγμένα. Εγώ αγαπώ τους γαμημένους πάντες και σιχαίνομαι τους γαμημένους πάντες και τελειώνει εκεί. Καμία συγγνώμη από πλευράς μου. PHA ’16.».

    Ο Phil Anselmo έχει κατηγορηθεί ξανά στο παρελθόν για τέτοιες απόψεις. Χαρακτηριστικά, το 1995 κατά τη διάρκεια συναυλίας των Pantera στο Montreal, σε λόγο του προς το κοινό υποστήριξε πως η αφροαμερικανική κουλτούρα προωθεί τη βία εις βάρος των λευκών μεταξύ άλλων απαράδεκτων ρατσιστικών σχολίων. Και πάλι, είχε αρνηθεί όσα του προσάπτονταν.