Friday, 12 February 2016 18:34

METALLICA: Πρώτα δείγματα από το βιβλίο για το “Master of Puppets”

Written by 

    Με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από την κυκλοφορία του καταιγιστικού και μνημειώδους “Master of Puppets”, οι Metallica συνεργάστηκαν με τον συγγραφέα Matt Taylor που έχει υπογράψει ένα επιτυχημένο και ιδιαίτερα λεπτομερές σύγγραμμα αναφορικά με την ταινία "Jaws", για την κυκλοφορία του βιβλίου “Metallica: Back to the Front” που θα πραγματεύεται την διαδικασία της δημιουργίας του θρυλικού δίσκου. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2016 και η μπάντα έδωσε στη δημοσιότητα το εξώφυλλο και ορισμένες από τις σελίδες του που μπορείτε να δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες.

    Σύμφωνα με δηλώσεις στις οποίες προέβησαν οι Metallica, τα μέλη της μπάντας αφιέρωσαν πολλές ώρες ανασύροντας από τη μνήμη τους και εξιστορώντας στον Matt Taylor αξιοσημείωτα περιστατικά από τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, πολλά εκ των οποίων θα γίνουν γνωστά για πρώτη φορά. Παράλληλα, στο βιβλίο συμπεριλαμβάνονται δηλώσεις από όλους εκείνους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία του ανεπανάληπτου “Master of Puppets”. Μεταξύ αυτών ο παραγωγός του δίσκου, Flemming Rasmussen, ο υπεύθυνος για τη μίξη Michael Wagener καθώς και όλο το road crew των Metallica, προεξέχοντος του John Marshall που είχε συνεισφέρει σε έκτακτες περιπτώσεις ως ρυθμικός κιθαρίστας στη θέση του James Hetfield. Ακόμη, τις απόψεις τους κατέθεσαν τα μέλη των Anthrax και των Armored Saint που περιόδευσαν με τους Metallica καθώς και οι booking agents Cliff Burnstein και Peter Mensch. Αναμνήσεις προσέφεραν και οι Jim Martin και Mike Bordin των Faith No More και ο Brian Tatler των cult Βρετανών (και αγαπημένων του Lars Ulrich) Diamond Head. Τέλος, όπως όλοι γνωρίζουμε, το “Master…” έμελλε να είναι ο τελευταίος δίσκος στη σύντομη μα σπουδαία και πελώρια καριέρα του Cliff Burton καθώς χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη διάρκεια της περιοδείας. Για το λόγο αυτό, ο μπασίστας της μπάντας τιμήθηκε μέσω μίας εκτενούς συνέντευξης με τον πατέρα του, Ray. Αξίζει να αναφερθεί πως όπως ήταν αναμενόμενο στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

    Το “Master of Puppets” κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου του 1986, και αποτέλεσε τον πρώτο δίσκο των Metallica υπό τη σκέπη μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας, συγκεκριμένα της Elektra. Ανέβηκε μέχρι την 29η θέση του Billboard album chart και στα 30 του χρόνια έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια κόπιες.