Tuesday, 19 April 2016 22:16

BRIAN JOHNSON: Διαβάστε την ανακοίνωση της απόσυρσής του

Written by 
    BRIAN JOHNSON: Διαβάστε την ανακοίνωση της απόσυρσής του

    Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ο Brian Johnson που επί περισσότερα από 35 χρόνια γέμιζε το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε ο μεγάλος Bon Scott πίσω από το μικρόφωνο των AC/DC, υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις εξαιτίας ενός ιδιαιτέρως σοβαρού προβλήματος με την ακοή του. Αντικαταστάτης του για την συνέχεια της περιοδείας “Rock or Bust” θα είναι, όπως ανακοινώθηκε, ο Axl Rose. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανοικτή επιστολή που δημοσίευσε ο Βρετανός frontman και στην οποία εξηγεί το παρασκήνιο της αποχώρησής του αλλά και το ενδεχόμενο να ξαναπαίξει ζωντανά στο μέλλον.

    «Όπως πολλοί fans των AC/DC γνωρίζουν, τα εναπομείναντα shows της παγκόσμιας “Rock or Bust” περιοδείας μαζί με 10 αναβληθείσες συναυλίες στην Αμερική έχουν προγραμματιστεί εκ νέου με guest τραγουδιστή. Θέλω να εξηγήσω προσωπικά τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό καθώς δεν πιστεύω ότι τα προηγούμενα δελτία τύπου εξηγούν επαρκώς και με τον τρόπο που θα ήθελα εγώ αυτά που πρέπει να μάθουν οι fans.

    Στις 7 Μαρτίου, μετά από μια σειρά εξετάσεων με κορυφαίους ωτορινολαρυγγολόγους, πληροφορήθηκα πως αν συνεχίσω να παίζω σε μεγάλους χώρους, ρισκάρω το ενδεχόμενο της πλήρους κώφωσης. Παρ’ όλο που τρομοκρατήθηκα εκείνη τη μέρα, είχα ήδη αντιληφθεί πως η εν μέρει απώλεια της ακοής μου επηρέαζε την απόδοσή μου στο σανίδι. Δεν μπορούσα να ακούσω καθαρά τα υπόλοιπα όργανα και φοβόμουν ότι θα απέδιδα κάτω από τις προσδοκίες. Αυτό είναι κάτι που η συνείδησή μου δε θα μου επέτρεπε να αφήσω να συμβεί. Ο κόσμος αξίζει να λαμβάνει απόδοση υψηλού επιπέδου από εμένα, και δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο, ούτε θα φέρω σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα μέλη των AC/DC. Οι γιατροί ξεκαθάρισαν σε μένα και τους bandmates μου πως δεν είχα άλλη επιλογή παρά να σταματήσω να παίζω ζωντανά για τα εναπομείναντα shows και ίσως και περισσότερο. Αυτή ήταν η χειρότερη μέρα της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.

    Από τότε, μετά από περαιτέρω συνεδρίες με γιατρούς, κατέστη σαφές πως για το εγγύς τουλάχιστον μέλλον δε θα μπορώ να εμφανίζομαι σε αρένες ή στάδια όπου οι εντάσεις των ήχων είναι πολύ υψηλότερες απ’ αυτό που μπορώ να αντέξω αυτή τη στιγμή διότι υπάρχει ακόμη το ρίσκο της πλήρους κώφωσης. Προσπάθησα όσο μπορούσα να συνεχίσω παρά τον πόνο και την απώλεια ακοής όμως πλέον δεν μπορώ να αντέξω και να ρισκάρω περισσότερο.

    Είμαι καταρρακωμένος από αυτή την εξέλιξη περισσότερο απ’ όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Νιώθω χειρότερα απ’ όσο έχω νιώσει σε όλη τη μέχρι τώρα ζωή μου. Το να είμαι μέλος των AC/DC, να κάνω δίσκους και να παίζω για εκατομμύρια αφοσιωμένων οπαδών αυτά τα 36 χρόνια είναι η ζωή μου. Δε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να μην είναι μέρος όλου αυτού πλέον μα προς το παρόν δεν έχω άλλη επιλογή. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σκέψη μου θα βρίσκεται σε κάθε show των AC/DC. Ακόμα, θέλω να εκφράσω την λύπη μου προς τους fans που αγόρασαν εισιτήρια για τα shows που ακυρώθηκαν, και υποστηρίζουν εμένα και τη μπάντα όλα αυτά τα χρόνια.

    Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουν την βαθιά ευγνωμοσύνη μου και τις από καρδιάς ευχαριστίες μου όχι μόνο για τις πρόσφατες ευχές προς το πρόσωπό μου μα και για τα χρόνια της πιστής υποστήριξης προς τους AC/DC. Ευχαριστώ επίσης τον Angus και τον Cliff για την υποστήριξή τους.

    Τέλος θέλω να σας διαβεβαιώσω πως δεν αποσύρομαι πλήρως. Οι γιατροί μου είπαν πως μπορώ να ηχογραφώ στο studio και σκοπεύω να το κάνω. Αυτή τη στιγμή έχω επικεντρωθεί στη φαρμακευτική αγωγή ώστε να βελτιωθεί η ακοή μου. Ελπίζω πως με τον καιρό θα βελτιωθεί τόσο που θα μου επιτρέψει να επιστρέψω στη σκηνή. Παρ’ όλο που το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο, παραμένω αισιόδοξος. Ο χρόνος θα δείξει.

    Και πάλι, οι ειλικρινείς ευχές και ευχαριστίες μου προς όλους όσοι έδειξαν υποστήριξη και κατανοήση.

    Με αγάπη, Brian»

    Σημειώνουμε εδώ πως η επιλογή του Axl Rose για τη θέση του τραγουδιστή έχει προκαλέσει αρκετές αρνητικές αντιδράσεις όπως αυτή του fansite AC/DC Italia που έκλεισε τοποθετώντας μάλιστα ένα banner στην αρχική του σελίδα με την επιγραφή “AC/DC 1973-2016” ως ενός είδους μήνυμα προς τον Angus Young.

    Παράλληλα, ο Jesse Fink βιογράφος των AC/DC και συγγραφέας του βιβλίου "The Youngs: The Brothers Who Built AC/DC" δήλωσε πως η εν λόγω κίνηση είναι η χειρότερη που θα μπορούσαν να κάνουν και πως θα ήταν προτιμότερο να σταματήσουν καθώς αυτή πιστεύει πως είναι η επιθυμία των περισσότερων fans μα και επειδή το συγκρότημα ποτέ δεν υπάκουε στις επιταγές της μουσικής βιομηχανίας.