Monday, 25 April 2016 18:12

METALLICA: Επιστροφή στο σπίτι όπου έμεναν και συνέθεσαν τους 3 πρώτους δίσκους (video)

Written by 
    METALLICA: Επιστροφή στο σπίτι όπου έμεναν και συνέθεσαν τους 3 πρώτους δίσκους (video)

    Μια πολύ όμορφη και συναισθηματικά φορτισμένη εκδήλωση έλαβε χώρα στο El Cerrito της California στη διεύθυνση Carlson Boulevard 3132 όταν οι Metallica, αμέσως μετά την ζωντανή εμφάνισή τους στο ιστορικό δισκοπωλείο Rasputin Music στο Berkeley με αφορμή την Record Store Day, βρέθηκαν στο σπίτι που είναι χτισμένο εκεί, και το οποίο ήταν η βάση τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την μετακόμισή τους στο San Fransisco ώστε να παίξουν με τον Cliff Burton. Στο γκαράζ εκείνου του σπιτιού, μάλιστα, συντέθηκαν οι μνημειώδεις 3 πρώτοι δίσκοι του συγκροτήματος, “Kill ‘em All”, “Ride the Lightning” και “Master of Puppets”. Διαβάστε παρακάτω περιληπτικά τις δηλώσεις των Lars Ulrich, James Hetfield και Kirk Hammett και δείτε σε video ένα απόσπασμα της εκδήλωσης.

    Πρώτος έλαβε το λόγο ο δαιμόνιος Δανός λέγοντας τα εξής: «Πριν λίγα χρόνια σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να έρθουμε εδώ και να προσπαθήσουμε να αγοράσουμε το γκαράζ από τους ανθρώπους που ζουν πλέον εδώ, και να το τοποθετήσουμε στην τωρινή μας βάση (σ.σ. στο San Rafael της California). Το γκαράζ όμως δεν υπάρχει πλέον. Όποιος το έχει, παρακαλείται να το επιστρέψει. Ίσως αν μπούμε μέσα σ’ αυτό, να τελειώσουμε νωρίτερα τον νέο δίσκο.»

    Συνεχίζοντας δήλωσε: «Το γεγονός ότι τα σπίτια μπορούν να συρρικνωθούν με τη πάροδο του χρόνου είναι τρελό. Αυτό εδώ είναι σίγουρα κατά 30% μικρότερο σε σχέση με τα 80s. Δεν ξέρω αν το έχει σκεφτεί και κάποιος άλλος, αλλά ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό. Ευτυχώς, τα περισσότερα απ’ όσα συνέβησαν εδώ μέσα, έχουν ξεχαστεί. Περάσαμε όμως πολύ καλά.»

    Σειρά είχε ο James Hetfield: «Είναι απίστευτο να βρισκόμαστε ξανά σ’ αυτό το μέρος. Νομίζω ότι όλοι έχουμε κατά κάποιο τρόπο ξεχάσει πολλά απ’ τα όσα έχουν συμβεί στη διάρκεια της πορείας μας, και αυτός είναι ένας καλός τρόπος να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας.»

    Τελευταίος μίλησε ο Kirk Hammett, που θυμήθηκε παλιούς φίλους της μπάντας από τα 80s: «Είναι πραγματικά συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή για ‘μένα, και είμαι σίγουρος και για εσάς. Είμαι απλώς χαρούμενος που βρισκόμαστε εδώ μετά από 30 χρόνια για να γιορτάσουμε μαζί. Είναι υπέροχο.»

    Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, ο Greg Lyman, δήμαρχος του El Cerrito, παρουσίασε στους Metallica μία προκήρυξη που σφραγίζει τους δεσμούς τους με την πόλη.