Thursday, 09 June 2016 15:15

GEEZER BUTLER: Το παρασκήνιο της περσινής του σύλληψης στην California

Written by 
    GEEZER BUTLER: Το παρασκήνιο της περσινής του σύλληψης στην California

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό Classic Rock, ο ογκόλιθος Geezer Butler των Black Sabbath εξιστόρησε τα γεγονότα πίσω από τη σύλληψή του ύστερα από καυγά στον οποίο ενεπλάκη στο bar Corkscrew Salloon στο Furnace Creek Ranch στην Κοιλάδα του Θανάτου στην California τον Ιανουάριο του 2015. Διαβάστε παρακάτω τι συνέβη.

    «Η αδελφή της γυναίκας μου μόλις είχε πεθάνει και έκανα ένα ταξίδι στην Κοιλάδα του Θανάτου στην California για να ξεφύγω όχι μόνο απ’ αυτό το γεγονός αλλά γενικότερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Κατέβηκα λοιπόν στο λόμπι του ξενοδοχείου όπου βρισκόταν ένα ωραίο bar με western διακόσμηση οπότε σκέφτηκα να πιω μια μπύρα πριν κοιμηθώ. Ήταν η πιο δυνατή μπύρα που έχω πιει στη ζωή μου.

    «Αμέσως μετά, άρχισε να λέει διάφορα πράγματα ένας τύπος ο οποίος βρισκόταν εκεί. Ήταν ένας μεθυσμένος νεοναζί ο οποίος με αναγνώρισε και επειδή ανήκω στη μουσική βιομηχανία ξεκίνησε να μιλά άσχημα για τους Εβραίους. Η σύζυγός μου είναι εβραϊκής καταγωγής, αγανάκτησα και το χέρι μου συνάντησε το σαγόνι μου. Τον χτύπησα μόνο μια φορά.

    «Οι ιδιοκτήτες του bar κάλεσαν την αστυνομία της επαρχίας Inyo η οποία έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και η αναφορά έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που χτυπήθηκε και ένα σπασμένο παράθυρο.

    «Είχα χάσει τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου. Δεν ήξερα τι συνέβη. Τη μια στιγμή ήμουν στο bar και την άλλη με συνελάμβαναν. Ξύπνησα στο κρατητήριο με πονοκέφαλο γεγονός ανυπόφορο. Ήμουν καταντροπιασμένος γιατί θα ‘πρεπε απλώς να φύγω. Όταν όμως εκνευρίζεσαι και ξεπερνάς τα όριά σου δεν ξέρεις τι κάνεις.»

    Ο θρυλικός μουσικός υποστηρίζει πως είχε σκοπό να μείνει μακριά απ’ το αλκοόλ ακολουθώντας ένα πρόγραμμα του οργανισμού Alcohol Concern που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην πίνουν για έναν μήνα μετά τα Χριστούγεννα: «Δεν είχα καν σκοπό να πιω γιατί ακολουθούσα το πρόγραμμα Dry January. Ήταν μάλιστα 28 Ιανουαρίου οπότε βρισκόμουν κοντά στο τέλος. Έκτοτε δεν έχω αγγίξει αλκοόλ.»

    Ύστερα από την σύλληψή του, ο Geezer Butler μεταφέρθηκε στην πολιτειακή φυλακή της επαρχίας Inyo με την κατηγορία της επίθεσης με μορφή πταίσματος, της δημόσιας μέθης και του βανδαλισμού. Αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από συστάσεις.

    Υπενθυμίζουμε ότι αυτό το διάστημα οι Black Sabbath βρίσκονται στο δρόμο δίνοντας τις τελευταίες όπως όλα δείχνουν συναυλίες της καριέρας τους.