Monday, 20 June 2016 10:53

ROB HALFORD: Οι JUDAS PRIEST ετοιμάζουν νέο δίσκο (video)

Written by 
  ROB HALFORD: Οι JUDAS PRIEST ετοιμάζουν νέο δίσκο (video)

  Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, ο Metal God έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό KBAD 94.5 FM που βρίσκεται στην πόλη Sioux Falls της πολιτείας South Dakota των Η.Π.Α.. Πέραν της αναμενόμενης αναδρομής στο παρελθόν, ο Rob Halford ρωτήθηκε και για το μέλλον των Judas Priest. Διαβάστε παρακάτω ένα τμήμα των όσων δήλωσε και παρακολουθήστε σε video ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη αυτή.

  -Όταν προσπαθούσατε να βρείτε τη θέση σας στη metal μουσική, είχατε καταλάβει πως οι Judas Priest, κι εσύ προσωπικά προετοιμάζατε το έδαφος και ανοίγατε δρόμο για τόσες μπάντες και γενιές ακροατών;

  -Πιστεύω πως νιώθαμε ότι έχουμε κάτι το ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό και αυτό θεωρώ πως είναι σημαντικό για κάθε μπάντα ακόμα και τώρα. Πρέπει να είσαι σε θέση να αναδεικνύεσαι μέσα από το τεράστιο ταλέντο που σε περιτριγυρίζει και να μας δείχνεις κάτι από μια διαφορετική οπτική γωνία. Οτιδήποτε, είτε διαφορετικό ήχο, είτε διαφορετική δομή των τραγουδιών και φυσικά με τους Priest αποτελούσαμε εξ αρχής τις ρίζες του heavy metal κάτι που είναι αξιοσημείωτο αν το καλοσκεφτείς. Οι περισσότεροι άλλωστε θα αναφέρουν ακόμα και σήμερα δύο μπάντες από τα Midlands, τους Black Sabbath και τους Judas Priest ως αυτούς που ξεκίνησαν το όλο είδος και όπως συμβαίνει με όλους τους μουσικούς στον κόσμο περνάς τα δημιουργήματά σου στους επόμενους, ή όπως λέμε δίνεις τη φλόγα του metal. Βέβαια όταν ξεκινάς το μόνο που σκέφτεσαι είναι να βρεις λεφτά για βενζίνη να κόψεις το σάντουιτς στα 4, όλα αυτά τα τρελά. (…) Τα πάντα όμως μας οδηγούν ξανά πίσω στους fans. Δεν μπορείς να πας πουθενά στη ζωή δίχως τους απίστευτους fans που σε στηρίζουν και σε ωθούν να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

  -Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Rob Halford και τους Judas Priest;

  -Περισσότερο metal. Έτσι απλά. Ετοιμάζουμε έναν ακόμα δίσκο αυτή τη στιγμή και ο οποίος δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα ολοκληρωθεί. Έρχεται μετά από πολλές δουλειές και εκατοντάδες τραγούδια. Έχουμε έναν μυθικό θησαυρό πίσω μας τον οποίο αγαπάμε και θέλουμε να διασφαλίσουμε πως οτιδήποτε βάζουμε μπροστά από αυτόν είναι ισάξιο επομένως αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στη δημιουργία της καλύτερης δυνατής μουσικής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που όχι πολύ μετά από τώρα θα υπάρχει ένας νέος δίσκος Priest και περισσότερες συναυλίες και σας παρακαλούμε, φέρτε μας ξανά στο Sioux Falls!

  Δείτε εδώ το video που μαγνητοσκοπήθηκε με φόντο τον αυτοκινητόδρομο Badlands Motor Speedway όπου ο πάντα σοβαρός, μετρημένος και προσγειωμένος στις δηλώσεις του Rob Halford συμμετείχε στις 17 Ιουνίου στη συναυλία του project Hairball που συγκεντρώνει κλασικά ονόματα του rock και metal ήχου αναβιώνοντας τις μνημειώδεις στιγμές τους. Η συγκεκριμένη συναυλία, δε, διεξήχθη και για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την Brennan Rock ‘n’ Roll Academy.

  Ας ακούσουμε επίσης ένα κλασικό τραγούδι τους όπως αυτό πέρασε στην ιστορία μέσω της ζωντανά ηχογραφημένης και μαγνητοσκοπημένης εμφάνισης των Judas Priest την 1η Αυγούστου του 2015 στο Wacken Open Air που κυκλοφόρησε στις 25 Μαρτίου μέσω της Epic και υπό τον τίτλο "Battle Cry".