Wednesday, 22 June 2016 18:45

LED ZEPPELIN: Αρνήθηκαν 14 εκ. δολάρια για δύο συναυλίες στην California

Written by 
    LED ZEPPELIN: Αρνήθηκαν 14 εκ. δολάρια για δύο συναυλίες στην California

    Σύμφωνα με μία φήμη που διέρρευσε, οι διοργανωτές των συναυλιών “Desert Trip” που αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο στο Indio της California, προσέγγισαν τους θρύλους Led Zeppelin για να δώσουν δύο συναυλίες ως headliners με τους θεόρατους Βρετανούς να αρνούνται παρά τα τεράστια ποσά που επρόκειτο να λάβουν ως αμοιβή.

    Πιο συγκεκριμένα, οι συναυλίες αυτές που διεξάγονται τα δύο μεσαία σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου και στο line-up τους συμπεριλαμβάνονται μνημειώδη ονόματα όπως οι Rolling Stones, οι The Who, ο Bob Dylan, ο Neil Young, ο Roger Waters και ο Paul McCartney προσφέρουν σε κάθε headline όνομα 7 εκατομμύρια δολάρια για κάθε εμφάνιση συν ποσοστά από τις πωλήσεις του merchandise. Ένα άτομο από τον κύκλο των διοργανωτών ανέφερε πως έγινε κρούση στους Led Zeppelin για δύο shows με τον Jimmy Page να αποδέχεται και τον Robert Plant να αρνείται. Ο τεράστιος κιθαρίστας ειδικότερα ήταν ενθουσιασμένος. Όπως αναφέρει η εν λόγω πηγή, «ο Jimmy ξετρελάθηκε, ήθελε πάρα πολύ να το κάνει».

    Υπενθυμίζουμε πως ο “golden god” Robert Plant είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο επανασύνδεσης της μπάντας: «Θέλω να κάνω σπουδαία και δημιουργικά πράγματα. Αυτοί οι τύποι είναι φίλοι μου, ο καθένας έχει δώσει ένα κομμάτι της ψυχής του στον άλλο και έχουμε περάσει ένα μεγάλο τμήμα της δημιουργικής ζωής μας μαζί. Όμως τα πάντα κινούνται μπροστά και οι Led Zeppelin δεν είναι η αρχή και το τέλος. Είναι απλώς κάτι που αγαπάμε.»

    Ας θυμηθούμε κάτι από το σύντομο reunion των Led Zeppelin το 2007 στην O2 Arena του Λονδίνου με τον Jason Bonham, γιο του αδικοχαμένου και αναντικατάστατου John στα τύμπανα.