Saturday, 25 June 2016 15:34

EVERGREY: Νέος δίσκος τον Σεπτέμβριο

Written by 
    EVERGREY: Νέος δίσκος τον Σεπτέμβριο

    Έτοιμος είναι ο νέος δίσκος των Σουηδών Evergrey που φέτος γιορτάζουν 20 χρόνια παρουσίας στα metal δρώμενα.

    Το album τιτλοφορείται "The Storm Within" και κυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου μέσω της AFM.

    Για τον διάδοχο του προ διετίας “Hymns for the Broken”, ο τραγουδιστής της μπάντας, Tom S. Englund δηλώνει: «Πήγαμε απ’ το σημείο που δε θέλαμε καν να γράψουμε νέο δίσκο στο να έχουμε όλη την έμπνευση του κόσμου για το “Hymns for the Broken”. Ειλικρινά δεν έχουμε νιώσει καλύτερα. Το “The Storm Within” είναι εξαιρετικός δίσκος. Δεν υπάρχουν fillers γιατί ποτέ μας δεν τα θέλαμε. Πιστεύω πως η έμπνευση μιλά μόνη της.»

    Για τους στίχους του δίσκου ο Englund αναφέρει: «Ως συνήθως οι στίχοι αναφέρονται σε κάποιον ή κάτι που συνέβη στη ζωή μου. Όταν γράφαμε το δίσκο υπήρχαν διάφορα ζητήματα σχετικά με διαπροσωπικές σχέσεις που με απασχολούσαν. Άνθρωποι να χάνουν τον σύντροφό τους ή κάποιον αγαπημένο τους και να θρηνούν. Το “The Storm Within” αναφέρεται στην αναζήτηση ταυτότητας και στην προσπάθεια να γεμίσουμε τους εαυτούς μας όταν νιώθουμε άδειοι και τοποθέτησα την ιστορία σε έναν εξωγήινο κόσμο.»

    Το album σύμφωνα με τη μπάντα θα κινείται τόσο σε μελωδικά όσο και σκληρά μονοπάτια ενώ σ’ αυτό θα συμμετέχει η Floor Jansen των Nightwish στο τραγούδι “In Orbit” και έχουν ήδη γυριστεί τρία video clips από τον σκηνοθέτη Patric Ullaeus.

    Κλείνοντας και με αφορμή την επέτειο των 20 ετών από την ίδρυση της μπάντας, ο Tom Englund υποστηρίζει: «Είχα ένα στόχο όταν ξεκίνησα τους Evergrey. Να κάνω 10 δίσκους και θα είχα εκπληρώσει το όνειρό μου. Δεν πίστευα ποτέ πως θα το κατάφερνα και είναι εξαιρετικό να είμαι ενεργός για 20 χρόνια και να έχω κυκλοφορήσει δουλειές που δεν είναι κάτω από το μέσο όρο. Όταν κατάλαβα ότι έχουμε κυκλοφορήσει 10 δίσκους σε 20 χρόνια τρελάθηκα. Είμαι περήφανος που μπορώ να λέω πως όλοι αυτοί οι δίσκοι ήρθαν στο φως επειδή πιστεύαμε ότι είναι όντως το καλύτερο που έχουμε να δώσουμε τη δεδομένη περίοδο. Αυτό ισχύει για κάθε τραγούδι, κάθε νότα. Γι’ αυτό δε θα κάνουμε ποτέ κάτι άρπα-κόλλα.»

    Track listing:

    01. Distance
    02. Passing Trough
    03. Someday
    04. Astray
    05. The Impossible
    06. My Allied Ocean
    07. In Orbit (feat. Floor Jansen)
    08. The Lonely Monarch
    09. The Paradox Of The Flame
    10. Disconnect
    11. The Storm Within

    Εδώ το εξώφυλλο του δίσκου.

    Ας θυμηθούμε κάτι από την προηγούμενη δουλειά των Evergrey.