Friday, 01 July 2016 14:36

SCORPIONS: Βιβλίο-αναδρομή στην πορεία της μπάντας στα 70s

Written by 
    SCORPIONS: Βιβλίο-αναδρομή στην πορεία της μπάντας στα 70s

    Οι τεράστιοι Γερμανοί Scorpions έχουν γράψει εδώ και πολλά χρόνια το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μουσικής που αγαπάμε. Παρ’ όλο δε, που έφτασαν στο αποκορύφωμα της εμπορικής τους επιτυχίας στα 80s, για πολλούς η δεκαετία του ’70 είναι εκείνη που ποιοτικά οι Σκορπιοί δημιούργησαν την καλύτερη μουσική της καριέρας τους.

    Μ’ αυτήν τους την εποχή ασχολείται το νέο βιβλίο “German Metal Machine: Scorpions in the 70s” του Αμερικανού συγγραφέα Greg Prato το οποίο προλογίζει ο σπουδαίος κιθαρίστας Kirk Hammett των Metallica.

    Στο εν λόγω σύγγραμμα ο αναγνώστης θα βρει αναλυτικές συνεντεύξεις από τα μέλη των Scorpions εκείνη την εποχή, όπως τους θεόρατους κιθαρίστες Michael Schenker και Uli Jon Roth καθώς και τους Francis Buchholz (μπάσο) και Herman Rarebell (τύμπανα). Παράλληλα ο Greg Prato μιλά και με τον επί σειρά ετών παραγωγό της μπάντας, τον Dieter Dirks καθώς και με πληθώρα μουσικών που θαυμάζουν και επηρεάστηκαν από τους Scorpions. Μεταξύ αυτών συναντάμε τους KK Downing (Judas Priest), Joe Satriani, David Ellefson (Megadeth), Alex Skolnick (Testament), Tom Hamilton (Aerosmith), Billy Corgan (Smashing Pumpkins) καθώς και τον γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό και παρουσιαστή της εκπομπής “That Metal Show”, Eddie Trunk.

    Το “German Metal Machine: Scorpions in the 70s” δεν είναι το πρώτο βιβλίο του Greg Prato που πραγματεύεται ζήτημα του rock και metal χώρου. Πιο συγκεκριμένα, ο τέως δημοσιογράφος περιοδικών όπως το Rolling Stone, έχει συγγράψει τα “Survival of the Fittest: Heavy Metal in the 1990s”, “Iron Maiden: ’80-‘81”, “The Eric Carr Story”, “Touched By Magic: The Tommy Bolin Story” και άλλα με το “German Metal Machine” να είναι το 19ο πόνημά του.

    Το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη τόσο σε φυσική μορφή 222 σελίδων όσο και ως e-book για διάφορες πλατφόρμες μέσω της σελίδας του Amazon.

    Ας θυμηθούμε μερικές θεόρατες στιγμές των Scorpions στα ένδοξα 70s.