Monday, 04 July 2016 16:35

DAVE MUSTAINE: Δηλώσεις για τη θέση του drummer των Megadeth

Written by 
    DAVE MUSTAINE: Δηλώσεις για τη θέση του drummer των Megadeth

    Ο Dave Mustaine δήλωσε πως ο Chris Adler δεν έχει πια σχέση με τους Megadeth και δε θα ακολουθήσει ξανά το συγκρότημα παρά την προηγούμενη δήλωσή τους.

    Ο Adler έπαιξε drums στο τελευταίο album των Megadeth "Dystopia" και συμμετείχε στις περισσότερες τους συναυλίες από τον Ιανουάριο έως και τον Μάιο. Σε κάποια live (τέλη 2015 και αρχές 2016) αντικαταστάθηκε από τον Tony Laureano (ex-Dimmu Borgir,Nile,Angelcorpse) τον βετεράνο extreme metal drummer που δούλεψε με τη μπάντα ως τεχνικός τυμπάνων το 2011.

    Από τις 20 Μαΐου, οι Megadeth αντικατέστησαν τον Chris με τον Dirk Verbeuren, τον 40χρονο drummer που έπαιζε με τους Soilwork για περισσότερο από δεκαετία.

    Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης Τύπου στο Tel Aviv του Ισραήλ την 1η Ιουλίου (μία μέρα πριν οι Megadeth παίξουν στην πόλη) ο Mustaine ρωτήθηκε από τον Ron Ben-Tovim (Machine Music web site) ποιους παράγοντες λαμβάνει υπόψιν του όσον αφορά τους νέους μουσικούς, όπως ο Adler και ο Βραζιλιάνος κιθαρίστας Kiko Loureiro, που γίνονται μέλη της μπάντας. Η απάντησή του ήταν: «Λοιπόν, πιστεύω πως εάν ζεις το μεγαλείο, είναι ντροπή να μην επιτρέπεις σε αυτό το άτομο να είναι σπουδαίο. Αλλά επέτρεψε μου να κάνω μια παρατήρηση. Ο Chris Adler δεν είναι με τους Megadeth. Είναι στους Lamb of God. Ήταν προσωρινός. Δεν έχει να κάνει με εμάς πια και είναι με το συγκρότημά του. Παρόλα αυτά είμαι ευγνώμων για όσα πρόσφερε. Είμαι ευγνώμων που μας σύστησε τον Dirk. Ακόμη δεν έχουμε ανακοινώσει τον νέο drummer μας. Αλλά δε θα είναι ο Chris Adler, επειδή αυτός είναι στους Lamb of God».

    Οι Megadeth σε δημοσίευσή τους στο Facebook στις 20 Μαΐου, καλωσόρισαν τον Verbeuren στο lineup του tour τους και ανακοίνωσαν πως ο drummer των Σουηδών Soilwork θα συμμετέχει σε κάποιες συναυλίες μέχρι ο Chris να επιστρέψει στις 28 Ιουνίου. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως τώρα ο Dirk θα συνεχίσει να παίζει με τους Megadeth όσον αφορά το εγγύς μέλλον.

    Ο Dirk Verbeuren προτάθηκε από τον Adler ο οποίος τον χαρακτήρισε έναν από τους τρεις κορυφαίους drummer του κόσμου. O Chris αποκάλυψε στο Banger TV πως προέκυψε αυτή η σύνδεση: «Οι Megadeth είναι σε περιοδεία τώρα παίζοντας σε μερικά festivals, στα οποία συμμετέχουν και οι Lamb of God. Προσπαθήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε μέσω των διοργανωτών για να μας βάλουν να παίξουμε στις ίδιες μέρες. Έχω κάνει διπλό καθήκον με τους Lamb και τους Megadeth στο Ηνωμένο Βασίλειο και έπαιξα σε 5 συναυλίες μαζί τους στο tour που βρισκόμαστε και τώρα, επειδή σταθήκαμε ικανοί να συνεργαστούμε και να κάνουμε τέτοια πράγματα να συμβούν. Καθώς ακολουθούμε διαφορετικούς δρόμους και παίζουμε διαφορετικά πράγματα, οι Megadeth χρειάζονται έναν drummer ικανό για τέτοιες συναυλίες. Ο Dave σίγουρα θα προτιμούσε να έχει εμένα εκεί και θα ήθελα πολύ να παίζω με αυτά τα παιδιά, αλλά προφανώς δεν μπορώ να βρίσκομαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα».