Wednesday, 06 July 2016 16:00

HELLHAMMER: Κυκλοφορεί το "Blood Insanity" σε βινύλιο

Written by 
    HELLHAMMER: Κυκλοφορεί το "Blood Insanity" σε βινύλιο

    Η Century Media Records μαζί με τη Prowling Death Records, ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του εφτάιντσου single των Hellhammer "Blood Insanity" σε μορφή βινυλίου. Δημιουργημένο το 1984, αυτό το κομμάτι της ιστορίας του metal θα κυκλοφορήσει επιτέλους στις 19 Αυγούστου, με την προπώληση να ξεκινά στις 22 Ιουλίου μέσω της CM Distro.

    Ο mainman των Hellhammer Tom Gabriel Warrior σχολιάζει: «Το 1984, μετά από το τρίτο demo των Hellhammer "Satanic Rites", ο μπασίστας και τραγουδιστής μας Steve Warrior, ο roadie Marco Dinosaur Suremann και εγώ, σκεφτόμασταν να κυκλοφορήσουμε κάποια από τη μουσική των Hellhammer. Σχεδιάσαμε ένα εφτάιντσο βινύλιο σε στυλ NWOBHM που θα περιλάμβανε δύο κομμάτια από το demo "Triumph of Death" που ηχογραφήθηκε τον Ιούνιο του 1983. Το single προβλέπονταν να έχει ως ομότιτλο τραγούδι το "Blood Insanity" και b-side το "Maniac". To εξώφυλλο θα ήταν μια φωτογραφία των Hellhammer που τραβήχτηκε από τον φωτογράφο μας Martin Kyburz στις αρχές του 1983. Συντάξαμε ένα σύντομο κείμενο στη γραφομηχανή, το οποίο θα αποτελούσε το περίγραμμα του single. Εκείνη την εποχή, ήταν δύσκολο και πανάκριβο για μια μπάντα να κυκλοφορήσει ένα βινύλιο χωρίς δισκογραφική εταιρεία. Άρα το single παρέμεινε μία ιδέα και μόνο. Αυτή η ιδέα δεν έφυγε ποτέ από τη μνήμη μου και έτσι όταν την παρουσίασα στη Century Media Records και στους συνεργάτες τους Prowling Death Records, αμέσως με υποστήριξαν.»

    Συμπληρώνει: «Το αποτέλεσμα είναι αυτό το single στο οποίο συνεργάστηκαν όλα τα μέλη των Hellhammer που έπαιξαν στα κομμάτια του και έφτασαν όσο πιο κοντά γίνεται σε σχέση με το αρχικό concept που είχαμε πριν 32 χρόνια.»

    Το "Blood Insanity" θα κυκλοφορήσει μόνο μια φόρα με 3.000 αντίγραφα και θα είναι διαθέσιμο στις εξής εκδόσεις:

    * Picture 7" / 500 αντίγραφα
    * Silver 7" / 300 αντίγραφα (Century Media exclusive)
    * White 7" / 300 αντίγραφα (Nuclear Blast exclusive)
    * Clear 7" / 300 αντίγραφα (High Roller exclusive)
    * Transparent Red 7" / 600 αντίγραφα
    * Black 7" / 1000 αντίγραφα