Tuesday, 26 July 2016 18:10

SABATON: Αλλαγή στη σύνθεση της μπάντας

Written by 
    SABATON: Αλλαγή στη σύνθεση της μπάντας

    Το line up των Σουηδών Sabaton που παρέμενε σταθερό για 3 χρόνια υπέστη μια αλλαγή λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου studio δίσκου “The Last Stand” στις 19 Αυγούστου μέσω της Nuclear Blast και σε παραγωγή του Peter Tägtgren (Hypocricy, Pain, Lindemann).

    Συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας της μπάντας από το 2012, Thobbe Englund αποχώρησε από το συγκρότημα με τον ίδιο να δηλώνει: «Σήμερα αποφάσισα να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από τους Sabaton. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί. Πιστεύω πως οι άνθρωποι πρέπει πάντα να ακολουθούν την καρδιά τους.

    «Τα τελευταία χρόνια έχω βρει όλο και περισσότερο αυτό που θα με κάνει να νιώσω αληθινά ευτυχισμένος και γεμάτος κι αυτό είναι η επέκταση της δικής μου δημιουργικότητας σε συνδυασμό με μια πιο σταθερή ζωή όπου δεν θα περιοδεύω όλη τη χρονιά με την ταχύτητα του φωτός. Δυστυχώς αυτό σημαίνει πως δε θα μπορώ να συναντώ όλους εσάς τους εξαιρετικούς ανθρώπους που μας στηρίζετε κάτι που είναι στενάχωρο και σίγουρα θα μου λείψετε. Όμως θα συνεχίσω να γράφω μουσική και μάλιστα όσο γράφω αυτή την ανακοίνωση κάνω σχέδια για το μέλλον.

    «Μέσα στα χρόνια περιοδειών με τους Sabaton γίναμε αδέλφια. Μαζί με το καλύτερο crew στον κόσμο, περάσαμε εξαιρετικά και υπάρχει μεταξύ μας ένας δεσμός που δεν μπορεί να σπάσει. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να γίνω συναισθηματικός μια και τα αδέλφια είναι φίλοι για μια ζωή και το μέλλον είναι λαμπρός. Πάντα δικός σας!»

    Από τη δική τους πλευρά οι Sabaton αναφέρουν: «Ο συνάδελφος και αδελφός μας Thobbe Englund αποφάσισε να αποχωρήσει από τους Sabaton. Του ευχόμαστε μόνο επιτυχίες και καλή τύχη στο μέλλον. Επίσης χαιρετίζουμε όλα τα υπέροχα χρόνια και τις φανταστικές στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί του στο σανίδι και κάτω από αυτό.

    «Ο Thobbe θα παίξει σε μερικές ακόμα συναυλίες μαζί μας μέσα στο καλοκαίρι και θα παίξει το τελευταίο του live στην πόλη μας, το Falun στο φεστιβάλ μας, Sabaton Open Air (18 ως 20 Αυγούστου) για το release party του “The Last Stand”. Στη συνέχεια θα ενταχθεί στη μπάντα ένας νέος κιθαρίστας. Μη φοβάστε φίλοι μας, το show θα συνεχιστεί!»

    Υπενθυμίζουμε πως οι Sabaton θα επιστρέψουν στην Ελλάδα με καλεσμένους τους θρύλους Accept στις 8 και 9 Μαρτίου του 2017 στην Αθήνα (Piraeus 117 Academy) και τη Θεσσαλονίκη (Fix Factory of Sound) αντίστοιχα.

    Ας ακούσουμε ένα πρώτο δείγμα από το “The Last Stand”.