Monday, 08 August 2016 11:25

RONNIE JAMES DIO: Eπέστρεψε στη σκηνή ως... ολόγραμμα!

Written by 
    RONNIE JAMES DIO: Eπέστρεψε στη σκηνή ως... ολόγραμμα!

    Μπορεί να μας λείπει, καθώς έφυγε από τη ζωή πριν 6 χρόνια, και να εξακολουθεί να είναι κοντά μας μέσα από τις μουσικές του, όμως κανείς δεν περίμενε ότι εν έτει 2016 θα τον ξαναβλέπαμε... live. Ο λόγος για τον θρύλο Ronnie James Dio, ο οποίος επανεμφανίστηκε με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας στο φετινό Wacken Open Air festival της Γερμανίας, στο κλείσιμο του set της επίσημης tribute μπάντας της μουσικής κληρονομιάς του Ronnie, των Dio Disciples.

    Οι Dio Disciples αποτελούνται από πρώην μέλη των Dio, όπως οι Craig Goldy (κιθάρες), Scott Warren (πλήκτρα) και Simon Wright (τύμπανα), μαζί με τους τραγουδιστές Tim "Ripper" Owens (Judas Priest, Iced Earth, Yngwie Malmsteen, Winters Bane), Joe Retta και Oni Logan (Lynch Mob). Έχουν τη πλήρη υποστήριξη της χήρας του Ronnie, Wendy Dio.

    Το ολόγραμμα έκανε την εμφάνισή του μπροστά στους 75.000 fans του φεστιβάλ ερμηνεύοντας το "We Rock", και ήταν υπό δημιουργία εδώ και πολύ καιρό από την εταιρία Eyellusion με την οποία συνεργάζεται η Wendy. Στην ουσία βλέπουμε ένα animation του αείμνηστου τραγουδιστή βασισμένο στις κινήσεις του, με φωνητικά παρμένα από τις live εμφανίσεις του, δημιουργώντας κάτι που είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στη πραγματικότητα. Mε αυτό τον τρόπο, σκοπός της Wendy και των μουσικών είναι να κρατήσουν ζωντανή τη μουσική παρακαταθήκη του Dio, όπως και να προωθήσουν το επερχόμενο box set με τα 6 πρώτα Dio albums σε βινύλιο και CD. Παρόμοιες απόπειρες έχουν γίνει παλιότερα με τους Freddie Mercury, Michael Jackson και Tupac.

    Στα άμεσα πλάνα της Wendy και των Dio Disciples είναι να πραγματοποιήσουν μία παγκόσμια περιοδεία, χρησιμοποιώντας το εν λόγω ολόγραμμα. Η Eyellusion, μετά από σχετική ερώτηση από δημοσιογράφο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και για ένα Lemmy oλόγραμμα.

    Δείτε εδώ το video της πρώτης εμφάνισης του ολογράμματος του Ronnie James Dio: