Wednesday, 31 August 2016 17:37

JEFF LOOMIS (ex-NEVERMORE, ARCH ENEMY): Δηλώσεις για τις οντισιόν του στους Megadeth και τον Ozzy Osbourne

Written by 
    JEFF LOOMIS (ex-NEVERMORE, ARCH ENEMY): Δηλώσεις για τις οντισιόν του στους Megadeth και τον Ozzy Osbourne

    Ο σπουδαίος βιρτουόζος κιθαρίστας, πρώην μέλος των τεράστιων Nevermore και νυν μέλος των Arch Enemy είναι γνωστό πως σε ηλικία μόλις 16 ετών είχε περάσει από οντισιόν για τη θέση του κιθαρίστα των Megadeth την εποχή του “So Far, So Good, So What” όμως απορρίφθηκε διότι ήταν ακόμη ανήλικος. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Sweden Rock Magazine αναφέρθηκε σε δύο ακόμη ευκαιρίες που είχε για να ενταχθεί σε μεγάλη μπάντα, μία ξανά για τους Megadeth το 2008 και λίγο αργότερα για την προσωπική μπάντα του Ozzy Osbourne. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους για τους οποίους τελικά δεν τα κατάφερε.

    Αρχικά, για τη δεύτερη ευκαιία του στους Megadeth αναφέρει: «Είχα μια ακόμα ευκαιρία να ενταχθώ στους Megadeth, το 2008. Κατά τη διάρκεια της Gigantour περιοδείας τους το 2005 στην οποία παίζαμε με τους Nevermore, κιθαρίστας των Megadeth ήταν ο Glen Drover ο οποίος δεν ήθελε να συνεχίσει με τη μπάντα. Περίπου το 2008 όταν έμπαινα στο studio για να γράψω τον πρώτο solo δίσκο μου, μου τηλεφώνησε ο Dave. Μου είπε “Jeff, θα ήταν τέλειο να έρθεις και να παίξεις για δύο συναυλίες μαζί μας. Σε χρειαζόμαστε γιατί ο Glen δεν μπορεί να έρθει». Του απάντησα «Dave, είμαι στη μέση των ηχογραφήσεων». Κυριολεκτικά, μόλις είχα μπει στο studio και έγραφα το πρώτο κομμάτι του album μου οπότε είπα πως δεν είμαι διαθέσιμος. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή κατάλαβα πως έχασα την ευκαιρία. Την επόμενη μέρα ανακοίνωσαν τον νέο τους κιθαρίστα που ήταν ο Chris Broderick. Επομένως, ναι, είχα τη δυνατότητα να μπω στη μπάντα όμως το φταίξιμο είναι δικό μου γιατί το χάλασα και…αυτό ήταν.»

    Στη συνέχεια, ερωτώμενος για το αν υπήρχαν και άλλες μπάντες για τις οποίες πέρασε από οντισιόν και δεν τα κατάφερε, ανέφερε πως κάτι τέτοιο συνέβη και με το συγκρότημα του Ozzy Osbourne, πριν πάρει τη θέση ο δικός μας, επίσης σπουδαίος και βιρτουόζος Gus G. των Firewind το 2009: «Πήγα με το αεροπλάνο στο Los Angeles και έπαιξα 5 κομμάτια μπροστά στον Ozzy και τη Sharon. Μετά τζάμαρα με τη μπάντα και ο Double O με τη γυναίκα του μας παρακολουθούσαν. Οι αντιδράσεις του ήταν «Είναι διαολεμένα καλός κιθαρίστας! Είναι υπέροχο!». Ύστερα ήρθε η Sharon και με ρώτησε την ηλικία μου. Απάντησα πως είμαι 38 κι εκείνη με ευχαρίστησε. Τότε κατάλαβα πως ψάχνουν έναν νεότερο τύπο. Πίστευα πως πήρα τη θέση όμως, διότι έπαιξα καταπληκτικά τα κομμάτια. Έναν μήνα μετά άκουσα πως ο Gus G. μπήκε στη μπάντα. Ήμουν λίγο εκνευρισμένος γιατί θα ήταν τέλειο να είμαι ο τελευταίος κιθαρίστας του Ozzy. Θα ήταν κομμάτι μιας κληρονομιάς, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερα.»

    Ας ακούσουμε κάτι από τον solo δίσκο του Jeff Loomis οι ηχογραφήσεις του οποίου δεν του επέτρεψαν να ενταχθεί στους Megadeth.