Friday, 09 September 2016 16:21

FENRIZ: Κατά λάθος δημοτικός σύμβουλος

Written by 
    FENRIZ: Κατά λάθος δημοτικός σύμβουλος

    Μετά την «υποψηφιότητα» του Alice Cooper για την προεδρία των ΗΠΑ, είχαμε κι έναν ακόμα μουσικό που ασχολήθηκε με την πολιτική, αυτή τη φορά στην πραγματικότητα. Ο δαιμόνιος Fenriz (aka Gylve Fenris Nagell) των Darkthrone, πέρα από την ενασχόλησή του με το ραδιόφωνο και την αρθρογραφία καθώς και την εργασία του στα Νορβηγικά ταχυδρομεία, πλέον είναι δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του, το Kolbotn, ύστερα από τις πρόσφατες εκλογές. Διαβάστε παρακάτω το σπαρταριστό απόσπασμα από συνέντευξή του όπου εξηγεί το τι ακριβώς συνέβη.

    -Πως είναι η ζωή στο Kolbotn αυτές τις μέρες;

    -Σήμερα είμαι ο γείτονας που φροντίζει το γκαζόν. Όμως πλέον είμαι και στις τοπικές εφημερίδες γιατί εκλέχτηκα ως πολιτικός, και μάλιστα χωρίς να το θέλω. Φαίνεται πως έχω μερικούς υποστηρικτές πίσω μου! Όμως το Kolbotn είναι πολύ μικρό μέρος, περίπου 9.000 κάτοικοι ζουν.

    -Δεν ήθελες να εκλεγείς; Δεν θα μπορούσες απλώς να αρνηθείς τη θέση;

    -Όχι, απ’ τη στιγμή που εκλέγεσαι πρέπει να μείνεις για μια τετραετία στη θέση και τότε μπορείς να αποσυρθείς. Έχω συνηθίσει όμως τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις (γέλια)! Βασικά με πήραν και με ρώτησαν αν θέλω να είμαι στη λίστα των αναπληρωτών συμβούλων. Τους είπα ναι, γιατί σκεφτόμουν πως θα μπω για παράδειγμα 18ος στη λιστα και δε θα χρειάζεται να κάνω τίποτα. Τη λίστα την χρειαζόμαστε για να μπορούμε να…βασικά είναι δύσκολο να σου εξηγώ τοπικές πολιτικές σε ξένη γλώσσα (σ.σ. πιθανώς εννοεί κάτι σαν το δικό μας σύστημα με τους επιλαχόντες). Η αφίσα για την εκστρατεία μου ήταν μια φωτογραφία δική μου κρατώντας τη γάτα μου και με την ατάκα «Σας παρακαλώ μην με ψηφίσετε!». Όμως ο κόσμος μάλλον τρελάθηκε. Μετά τις εκλογές ο επικεφαλής με πήρε και μου είπε πως είμαι σύμβουλος. Δεν χάρηκα ιδιαίτερα, ούτε τώρα είμαι χαρούμενος. Βαριέμαι, και ούτε τα λεφτά είναι καλά, στο λέω!

    -Επομένως είσαι στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης σου.

    -Ακριβώς. Είμαι τοπικός πολιτικός! Όμως είναι τόσο μικρή η Νορβηγία που αν είσαι τοπικός, τότε είσαι πραγματικά τοπικός φίλε (γέλια). Είμαι κολώνα της κοινότητάς μου!

    Από πλευράς μας, αναμένουμε τις εμπειρίες του από τις συνεδριάσεις, δοσμένες με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο! Μέχρι τότε, ας θυμηθούμε κάτι από τη νέα δισκογραφική δουλειά των Darkthrone με τίτλο "Arctic Thunder", που κυκλοφορεί στις 14 Οκτωβρίου μέσω της Peaceville.