Monday, 12 September 2016 16:46

Y&T: Έφυγε ο drummer Leonard Haze

Written by 
    Y&T: Έφυγε ο drummer Leonard Haze

    Σε μία χρονιά που δεν έχει πάει καθόλου καλά έως τώρα, προστίθεται μια ακόμα σημαντική απώλεια. Χτες, 11 Σεπτεμβρίου απεβίωσε στο σπίτι του στο Hayward της California σε ηλικία 61 ετών ο για πάνω από 15 χρόνια drummer και ιδρυτικό μέλος των μεγάλων hard rockers Y&T, Leonard Haze.

    Ο Haze έπασχε από χρόνια πνευμονοπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίζει να κάθεται πίσω απ’ το drum kit στην προσωπική του μπάντα, Hazexperience καθώς και ως guest σε εμφανίσεις των Y&T.

    Η ψυχή των Y&T, ο frontman Dave Meniketti δήλωσε: «Είμαι σοκαρισμένος και θλιμμένος όση ώρα πληκτρολογώ. Ο Leonard Haze, ο θρυλικός drummer, κι ένας τύπος που περάσαμε μαζί δεκαετίες δημιουργώντας υπέροχη μουσική, έφυγε στα 61 του λίγες μέρες μετά από τα γενέθλιά του. Έμαθα τα νέα μόλις ξύπνησα γιατί βρίσκομαι στη Γερμανία και αμέσως τηλεφώνησα στη σύζυγό του, την Kelly. Μου επιβεβαίωσε ότι ο Leonard πέθανε στον ύπνο του πριν λίγες ώρες, το απόγευμα της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου.

    «Ο Leonard πολεμούσε τη χρόνια πνευμονοπάθειά του για καιρό όμως η Kelly μου είπε πως αν και η υγεία του χειροτέρευε, πίστευαν ότι είχε ακόμα μερικά χρόνια ζωής, επομένως ήταν ξαφνικό.

    «Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο αντίκτυπός του στη rock σκηνή είναι γραμμένος στην ιστορία.

    «Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου.»

    Ο κιθαρίστας των Hazexperience, Jim Bradley αναφέρει με τη σειρά του: «Ο Leonard δεν ήταν μόνο bandmate, αλλά και πολύ καλός φίλος και μοιραζόμασταν κοινό πάθος για τη μουσική,τα γρήγορα αμάξια και τα αεροπλάνα. Έφυγε από κοντά μας πολύ νωρίς.»

    «Ο Leonard ήταν εξαιρετικός drummer και αληθινός πρεσβευτής στον κόσμο του rock ‘n’ roll», δήλωσε ο τραγουδιστής των Hazexperience, Jeffrey Winslow. «Είμαι σοκαρισμένος με το θάνατό του, αλλά και ευγνώμων που τον γνώρισα.»

    Ας ακούσουμε ορισμένες κορυφαίες στιγμές του με τους Y&T και ας δούμε μια πρόσφατη εμφάνισή του με το σπουδαίο συγκρότημα.