Saturday, 17 September 2016 21:27

IN FLAMES: Παρουσίασαν τον νέο drummer τους

Written by 
    IN FLAMES: Παρουσίασαν τον νέο drummer τους

    Με τις ηχογραφήσεις του νέου studio δίσκου τους με τίτλο “Battles” να έχουν ολοκληρωθεί, και να αναμένουμε την κυκλοφορία του, οι μεγάλοι Σουηδοί μελωδικοί deathsters ανακοίνωσαν το όνομα του μουσικού που θα αντικαταστήσει τον επί 17 χρόνια drummer της μπάντας Daniel Svensson.

    Πίσω από το drum kit των In Flames, θα κάθεται ο Joe Rickard ο οποίος προτάθηκε στο συγκρότημα από τον παραγωγό του δίσκου, Howard Benson. Ο Rickard έχει παίξει με τους υποψήφιους για Grammy, Red ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του είναι ως session μουσικός. Δείτε το video στο οποίο ο μουσικός συστήνεται στο κοινό.

    Η μπάντα δήλωσε στο δελτίο τύπου: «Όπως ξέρετε, ο για χρόνια drummer μας, ο φίλος και αδελφός μας, ο τεράστιος Daniel Svensson έχει φύγει από τη μπάντα για να κυνηγήσει άλλα όνειρα. Βρίσκεται ακόμα μαζί μας στη σκέψη μας όταν γράφουμε μουσική, βρίσκεται στη ζωή μας και θα τον αγαπάμε για πάντα. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τα σχεδόν 20 χρόνια που αφιέρωσε ο Daniel στους In Flames. Εξαιτίας της σχέσης μας έχουμε ωριμάσει εκπληκτικά και ως μουσικοί και ως αδέλφια. Το 12ο studio album μας θα είναι το πρώτο που κυκλοφορεί χωρίς τον Daniel από το 1998 μέχρι σήμερα έτσι, οι ηχογραφήσεις είχαν γλυκόπικρη γεύση. Τότε δεν ξέραμε ποιος θα τον αντικαταστήσει και η δημιουργία νέας μουσικής χωρίς αυτόν έμοιαζε περίεργη. Έλειπε ένα κομμάτι των In Flames.

    «Από τον Φεβρουάριο ως τον Απρίλιο του 2016 ηχογραφήσαμε το νέο δίσκο μας, “Battles”, με τον θρυλικό παραγωγό Howard Benson. Ο Howard και η ομάδα του μας βοήθησαν να ξεπεράσουμε τα όριά μας και κρατούσαν την ενέργειά μας ψηλά κάθε μέρα, ενώ μας καθοδηγούσαν σε μια νέα για εμάς διαδικασία. Ξαφνικά, νιώσαμε σαν στο σπίτι μας. Ο Howard μας σύστησε έναν φίλο του, και ταυτόχρονα έμπιστο και ταλαντούχο studio drummer του, τον Joe Rickard. Ο Joe έχει υπάρξει μέλλος των υποψήφιων για Grammy, Red, ενώ έχει περιοδεύσει με μπάντες όπως οι Islander και έχει ηχογραφήσει τα τύμπανα σε δίσκους καλλιτεχνών όπως οι Vamps, οι Starset, ο Brian Welch και, φυσικά, στο “Battles”. Ο Joe είναι φυσικό ταλέντο πίσω απ’ το kit. Μοιάζει σαν να μην προσπαθεί. Όταν τον παρακολουθήσαμε να γράφει τα τύμπανα για τα νέα μας κομμάτια και να παίζει πράγματα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ή να σκεφτούμε καλύτερα, ξέραμε ότι πρέπει να του ζητήσουμε να μπει στους In Flames.

    «Στους δύο μήνες δουλειάς στο Los Angeles με τον Howard Benson, ο Joe έγινε όχι μόνο ένας μουσικός που σεβόμαστε αλλά και ένας φίλος. Είμαστε περήφανοι και ενθουσιασμένοι που σας ανακοινώνουμε ότι ο Joe Rickard θα πάρει τη θέση του drummer στους In Flames. Νιώθουμε πως με την προσθήκη ενός τόσο ταλαντούχου και αγνού μουσικού στην μπάντα και την αδελφότητα, θα εξασφαλίσει πως η σκληρή δουλειά και το ταλέντο του Daniel θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

    «Daniel, σε ευχαριστούμε για το τεράστιο ταλέντο σου και το χρόνο που αφιέρωσες στη μπάντα και την οικογένεια που ονομάζεται In Flames. Είναι τιμή μας που παίξαμε μουσική μαζί σου για τόσα χρόνια, και χωρίς εσένα δε θα είχαμε καταφέρει πολλά.

    «Jesterheads, καλωσορίστε τον Joe Rickard στους In Flames, και καν’ τε τον να νιώσει καλά! Θα σας δούμε στο δρόμο πολύ σύντομα!»

    Το “Battles” θα βρίσκεται στα χέρια μας στις 11 Νοεμβρίου μέσω της Nuclear Blast παγκόσμια και της Eleven Seven Music στη Βόρεια Αμερική. Ας ακούσουμε τα δύο πρώτα δείγματα από τον δίσκο, τα τραγούδια “The End” και “The Truth”.

    Υπενθυμίζουμε επίσης ότι οι σπουδαίοι Σουηδοί θα κυκλοφορήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου το live DVD “Sounds from the Heart of Gothenburg”. Πάρτε εδώ μια γεύση.