Thursday, 22 September 2016 11:40

OPETH: “The Wilde Flowers” (νέο lyric video)

Written by 
    OPETH: “The Wilde Flowers” (νέο lyric video)

    Το lyric video του κομματιού “The Wilde Flowers" από το νέο album των Opeth με τίτλο “Sorceress” μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Ο δίσκος θα έρθει στα χέρια μας στις 30 Σεπτεμβρίου μέσω της Moderbolaget Records, εταιρίας που ανήκει στους Opeth και διανέμεται από τη Nuclear Blast.

    Η ψυχή της μπάντας, ο frontman Mikael Åkerfeldt δηλώνει για το “The Wilde Flowers": «Ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψα για το δίσκο. Είναι ενός είδους Opeth standard, όπως στα δύο προηγούμενα albums. Είναι δυναμικό, έχει ρεφρέν και στη μέση υπάρχει ένα σημείο που θυμίζει τους Queen πριν το ογκώδες solo… και άρπες! Είναι κρυμμένες στη μίξη όμως υπάρχουν. Ο τίτλος προέρχεται από τη μπάντα Caravan που παλιότερα λέγονταν Wilde Flowers. Πάντα μου άρεσαν αυτές οι περίεργες ορθογραφίες των λέξεων.»

    Στο Metal Hammer Σεπτεμβρίου, με βασική αφορμή την κυκλοφορία του “Sorceress”, οι σπουδαίοι Opeth κοσμούν το εξώφυλλο ενώ συνομιλούμε και με τον κιθαρίστα Fredrik Akesson ο οποίος μας δίνει πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες για την διαδικασία δημιουργίας του δίσκου, που ηχογραφήθηκε στα θρυλικά Rockfield Studios, σπίτι μεγαθηρίων όπως οι Rush και οι Queen. Παράλληλα, στις σελίδες του εντύπου μπορείτε να διαβάσετε και την παρουσίαση του δίσκου.