Wednesday, 05 October 2016 16:59

SPITFIRE: Απεβίωσε ο πρώτος τους τραγουδιστής, Ντίνος Κωστάκης

Written by 
    SPITFIRE: Απεβίωσε ο πρώτος τους τραγουδιστής, Ντίνος Κωστάκης

    Σύμφωνα με ανάρτηση του Ηλία Λογγινίδη των Spitfire στο διαδίκτυο, ο τραγουδιστής της ιστορικής ελληνικής μπάντας στο "First Attack" LP του 1987, Ντίνος Κωστάκης, δεν είναι πλέον μαζί μας. O Nτίνος βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι για σχεδόν 30 χρόνια.

    Το "First Attack" είναι το πρώτο album ελληνικής heavy metal μπάντας σε πολυεθνική εταιρία, την ΕΜΙ. Επίσης είναι η πρώτη ελληνική metal μπάντα στην οποία το βρετανικό περιοδικό Kerrang! έκανε δισκοκριτική: «To να ψάχνεις για heavy metal στην Ελλάδα, είναι σα να ψάχνεις στο tourbus των Mötley Crüe για παρθένες». Η κυκλοφορία του album αγκαλιάστηκε από τους fans της χώρας, και highlight της εποχής ήταν η support εμφάνιση των Spitfire στο πρώτο live που έκαναν οι Saxon στην Ελλάδα, στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, τη Κυριακή 11 Μαΐου, ένα χρόνο πριν τη κυκλοφορία του "First Attack".

    Δυστυχώς, η ανοδική πορεία της μπάντας διακόπηκε απότομα, λόγω ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος που είχε ο τραγουδιστής τους, Ντίνος Κωστάκης, το οποίο ευτυχώς δεν στοίχισε τη ζωή του, αλλά τον άφησε σε κώμα για 2,5 χρόνια. Είναι τρομερό το γεγονός ότι ο Ντίνος άκουσε για πρώτη φορά το album όταν ξύπνησε, το 1990, όταν ακόμα δεν ήταν σε θέση ν' αναγνωρίσει τα πρόσωπα των παλιών του bandmates.



    Μέσα σε διάφορες ατυχίες και συγκρούσεις (που περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στο documentary "Back to Zero" του Βαγγέλη Ρήγα), οι Spitfire συνεχίζουν ακάθεκτοι τη πορεία τους, παρά τις συνεχείς αλλαγές μελών, έχοντας ως σταθερό μέλος των κιθαρίστα και βασικό τους συνθέτη, Ηλία Λογγινίδη, αλλά και το "die fighting" ως φιλοσοφία ζωής να τους καθοδηγεί. Αυτή την εποχή ολοκληρώνουν το νέο τους album.

    Εκ μέρους όλων μας στο περιοδικό, τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του Ντίνου και στους φίλους του.
    Καλό ταξίδι, Ντίνο.

    RIP