Saturday, 15 October 2016 20:07

EAT METAL RECORDS: Heavy Metal Assault Festival #4

Written by 
    EAT METAL RECORDS: Heavy Metal Assault Festival #4

    Η Eat Metal Records εδώ και πολλά χρόνια έχει ταχθεί στον σκοπό της υποστήριξης και της διάδοσης του underground heavy metal δισκογραφικά και συναυλιακά, τόσο αναφορικά με εξαιρετικές μπάντες της ελληνικής σκηνής, όσο και με δυνατά ονόματα από το εξωτερικό.

    Μία από τις πολλές συναυλίες που διοργανώνει κάθε χρόνο είναι και το Heavy Metal Assault Festival. Η φετινή, τέταρτη, έκδοσή του, θα πραγματοποιηθεί στο Κύτταρο το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

    Headliners της βραδιάς θα είναι οι εκπληκτικοί Σουηδοί V.O.J.D. (μέχρι πρόσφατα γνωστοί ως Black Trip) που προσκυνούν το late 70s-early 80s hard rock και heavy metal με τραγουδιστή των κιθαρίστα Josepth Tholl των αγαπημένων του ελληνικού κοινού, Enforcer.

    Δίπλα τους θα βρεθούν τρεις ιδιαίτερα αξιόλογες ελληνικές μπάντες, από διαφορετικά παρακλάδια της μουσικής που παρακολουθούμε. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι (όπως μαρτυρά και το όνομά τους) speed/thrashers Speedrush που την ίδια μέρα θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους, “Endless War”, από την Eat Metal Records. Δεύτεροι στη σκηνή θα ανέβουν οι Saboter με το ευθύ heavy metal τους. Κριτική στο νέο, πρώτο τους album "Mankind Is Damned" μπορείτε να βρείτε στις σελίδες του Metal Hammer Οκτωβρίου που κυκλοφορεί. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν οι doom-άδες Litany, οι οποίοι επίσης θα κυκλοφορήσουν album, το δεύτερό τους, μέσω της Eat Metal, στις 16 Δεκεμβρίου και με τίτλο "Pyres of Lamentation".

    Μέχρι να ανακοινωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες για τη βραδιά, ας ακούσουμε κάτι από τις τέσσερις μπάντες που θα μας προσφέρουν απλόχερα εξαιρετικό heavy metal.