Wednesday, 19 October 2016 21:08

LEIF EDLING (CANDLEMASS): Κυκλοφορεί το ντεμπούτο του THE DOOMSDAY KINGDOM project

Written by 
    LEIF EDLING (CANDLEMASS): Κυκλοφορεί το ντεμπούτο του THE DOOMSDAY KINGDOM project

    The Doomsday Kingdom ονομάζεται το νέο προσωπικό σχήμα του γίγαντα Leif Edling, της ψυχής των αξεπέραστων Candlemass. Για να μας συστήσει το νέο αυτό μουσικό του βήμα, ο μεγάλος μπασίστας και συνθέτης θα κυκλοφορήσει σε έναν περίπου μήνα το πρώτο EP.

    Πιο συγκεκριμένα, το ντεμπούτο των The Doomsday Kingdom θα έρθει στα χέρια μας στις 25 Νοεμβρίου μέσω της Nuclear Blast. Ο τίτλος του EP είναι “Never Machine” και θα είναι διαθέσιμο σε διάφανο, λευκό και κόκκινο βινύλιο με τις παραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει από εδώ.

    Δίπλα στον Leif Edling βρίσκουμε τους Niklas Stålvind στα φωνητικά, Marcus Jidell (επίσης μέλος των Avatarium) στην κιθάρα και Andreas (Habo) Johansson στα τύμπανα.

    Αναφορικά με το νέο του project ο Edling δηλώνει: «Οι The Doomsday Kingdom σχηματίστηκαν πριν από δύο χρόνια. Τότε ήμουν σε πολύ κακή κατάσταση. Δεν μπορούσα να βγω έξω, και οι γιατροί δεν μου επέτρεπαν να δουλεύω, να διαβάζω, να παρακολουθώ τηλεόραση και να κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή. Το μόνο που μου είχε απομείνει ήταν η μουσική. Έτσι, δημιούργησα τους The Doomsday Kingdom που παίζουν metal κατευθείαν από τις κατακόμβες.»

    Επιπρόσθετα, εμφανίζεται ενθουσιασμένος για το συμβόλαιο που υπέγραψαν: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι διότι οι The Doomsday Kingdom υπέγραψαν με την γερμανική εταιρία Nuclear Blast. Ακούγονταν ψίθυροι από τον Κάτω Κόσμο πως κάτι υπέροχο θα συμβεί φέτος. Σήμερα αποκαλύπτουμε με υπερηφάνεια ότι οι νεκροί αναστήθηκαν και θα κυκλοφορήσουν ένα γαμάτο album.»

    Δείτε εδώ το track listing και ακούστε τις demo εκδόσεις των κομματιών, όπως αναρτήθηκαν στο Bandcamp της μπάντας.

    01. Never Machine
    02. The Sceptre
    03. Zodiac City
    04. The Whispering