Sunday, 30 October 2016 20:04

SEPULTURA: Νέος δίσκος τον Ιανουάριο

Written by 
    SEPULTURA: Νέος δίσκος τον Ιανουάριο

    Τέσσερα χρόνια μετά από το προηγούμενο studio album τους, “The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart” (Nuclear Blast, 2013), οι Βραζιλιάνοι Sepultura έχουν ολοκληρώσει το νέο τους δισκογραφικό βήμα και έκαναν γνωστές τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες.

    Ο νέος δίσκος ονομάζεται “Machine Messiah” και θα κυκλοφορήσει στις 13 Ιανουαρίου μέσω της Nuclear Blast. Την παραγωγή ανέλαβε η ίδια η μπάντα μαζί με τον Jens Bogren (Fates Warning, Opeth, Katatonia, Soilwork) στα Fascination Street Studios ενώ το εξώφυλλο φιλοτέχνησε η Φιλιππινέζα καλλιτέχνιδα Camille Della Rosa.

    Το “Machine Messiah" είναι δίσκος ενιαίας θεματολογίας, και ασχολείται με την αυτοματοποίηση της κοινωνίας και τα ρομπότ. Όπως μάλιστα σχολιάζει ο Andreas Kisser: «Η βασική πηγή έμπνευσης για το “Machine Messiah” είναι η αυτοματοποίηση της σημερινής κοινωνίας. Το concept έχει να κάνει με έναν Θεό-Μηχανή που δημιούργησε την ανθρωπότητα της οποίας ο κύκλος σιγά σιγά κλείνει. Προήλθαμε από μηχανές και επιστρέφουμε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ο Μεσσίας, όταν επιστρέψει θα είναι ή robot ή ένα είδος ανθρωποειδούς, ένας σωτήρας ταυτόχρονα ζωντανός και μηχανικός.»

    Αναφερόμενος δε, στη σύνδεση του concept με το artwork, δήλωσε: «Ο πίνακας “Deus ex Machina” είναι αριστούργημα. Έπαθα σοκ όταν είδα το πώς το concept ενός πίνακα ταίριαζε τόσο πολύ με το concept του δίσκου μας. Ουσιαστικά το εξώφυλλο του νέου μας album είχε ολοκληρωθεί πριν από έξι χρόνια χωρίς να το ξέρουμε ούτε εμείς ούτε η Camille. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά οι δρόμοι μας συναντήθηκαν. Η τέχνη της Camille είναι ιδιαίτερα έντονη και ευθεία. Είμαστε τυχεροί που μια τόσο σπουδαία καλλιτέχνης δουλεύει μαζί μας. Φέρνει κάτι νέο στην καριέρα μας, που ήδη μετρά 32 χρόνια και στη διάρκειά της εξίσου εκπληκτικοί καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει αξιομνημόνευτα και υπέροχα εξώφυλλα.»

    Track listing:

    01. Machine Messiah
    02. I Am The Enemy
    03. Phantom Self
    04. Alethea
    05. Iceberg Dances
    06. Sworn Oath
    07. Resistant Parasites
    08. Silent Violence
    09. Vandals Nest
    10. Cyber God

    Ακούστε εδώ την εκτέλεση του “I Am the Enemy” από την εμφάνιση των Sepultura στο φεστιβάλ Rock Al Parque που πραγματοποιήθηκε στις 2 Ιουλίου στο πάρκο Simón Bolívar στη Μπογκοτά της Κολομβίας.