Thursday, 03 November 2016 11:09

GHOST: Ο λόγος της ανωνυμίας και η γνώμη τους για τα social media

Written by 
    GHOST: Ο λόγος της ανωνυμίας και η γνώμη τους για τα social media

    Ένα από τα ανώνυμα μέλη των Σουηδών Ghost, έδωσε συνέντευξη στις 31 Οκτωβρίου στο KLOS radio. Μίλησε για τον επόμενη δουλειά του συγκροτήματος καθώς και για την επιλογή να παραμένουν ανώνυμα τα μέλη του σχήματος. Επίσης κατέθεσε την άποψή του για τα social media. Έχουν πραγματικό ενδιαφέρον τα όσα είπε…

    Όσον αφορά τη θεματολογία του επόμενου δίσκου:
    «Ας πούμε πως μιλάμε για τη συνέχεια του "Meliora". Πιο συγκεκριμένα, είναι μια απάντηση στο χαρακτηρισμό που είχα δώσει στο "Meliora". Είχα πει πως είναι κάτι για πριν την αποκάλυψη. Έχει να κάνει περίπου με το ύψος του πολιτισμού. Συμβολίζει... Βασικά απλά κοίτα το εξώφυλλο. Δε βλέπεις καν το έδαφος. Είναι όλα κρυμένα λόγω των ψηλών κτηρίων. Και προφανώς δεν υπάρχει τέλος σε αυτό. Οπότε θα υπάρξει μια πρόσκληση και μια απάντηση. Το επόμενο album θα είναι η απάντηση αυτή. Οπότε εάν υπήρχε η απουσία ενός Θεού, μπορεί να υπάρξει η επιστροφή μιας θεότητας, που συνήθως εμφανίζεται σε επικίνδυνη μορφή. Άρα, μιλάμε για έναν πιο σκοτεινό δίσκο. »

    Για την ανωνυμότητα των μελών, η απάντηση ήταν αυτή:


    «Δεν πιστεύω πως είναι αστείο όλο αυτό. Είναι απλά ένας μπελάς. Αν το δεις πρακτικά, φυσικά και θα ήταν πιο εύκολο να είμαστε μία συνηθισμένη μπάντα, με τα πραγματικά μας ονόματα κτλπ. Όλα στις μέρες μας έχουν να κάνουν με τον τρόπο που ένα συγκρότημα κινείται στα social media. Δηλαδή, online συζητήσεις για τα video, τα νέα, μια φωτογραφία, οτιδήποτε δημιουργεί πολλά likes και σχόλια με λίγα λόγια. Εάν ήμασταν αυτό που λέμε συνηθισμένη μπάντα, μπορούσαμε απλά να κάνουμε 20 κοινοποιήσεις τη μέρα, να βιντεοσκοπούμε τις κινήσεις μας και όλα αυτά. Εϊμαι χαρούμενος που δε το κάνουμε, ή τουλάχιστον, εγώ δε το κάνω. Δεν έχω Facebook, δεν έχω Twitter, δεν έχω Instagram. Έχω απλά μια παλιά διεύθυνση Hotmail. Κατάφερα να αποφύγω το όλο θέμα των social media. Προφανώς ξέρω τι συμβαίνει γιατί ζω σε έναν κόσμο που τον νοιάζουν τα μέσα, απλά δε τα ακολουθώ.»

    Πιο συγκεκριμένα για τα social media, είπε:


    «Σίγουρα πιστεύω πως υπάρχει κάτι πίσω από τον κόσμο των μέσων. Νομίζω πως μερικοί άνθρωποι που δεν είχαν κοινωνική ζωή, ξαφνικά απέκτησαν. Πράγμα που ευλογώ και συγχωρώ ταυτοχρόνως. Αν ήσουν ένας κατσούφης πριν και τώρα που έχεις ζωή στα social media δεν είσαι, ok αυτό είναι φανταστικό. Αλλά ξέρω ανθρώπους που είναι δυστυχησμένοι λόγω των μέσων. Καταστρέφουν πολλά πράγματα. Οπότε, για την πλειοψηφία των ανθρώπων που στο παρελθόν είχαν μία συγκεκριμένη εργασιακή κατάσταση και τώρα άλλαξε λόγω της τεχνολογίας, δεν έχουμε δει ακόμη το αποτέλεσμα. Πιστεύουμε πως η άνεση μας βοηθά, αλλά όσες περισσότερες ανέσεις επιτρέπουμε στη ζωής μας, τόσο λιγότερους στόχους βάζουμε. Ξέρεις, το Uber είναι φανταστικό, αλλά αν η Google φτιάξει αμάξια που προχωρούν μόνα τους με Uber μέσα σε αυτά, το Uber δε θα λέει πολλά πλέον. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα για το ότι έχουμε βολευτεί με τις ανέσεις μας και στο τέλος μας καταστρέφουν.»