Thursday, 10 November 2016 00:06

ROGER TAYLOR (QUEEN): Σχολιάζει την διαρκή επιτυχία της μπάντας σε σπάνια συνέντευξη του 1986 (audio)

Written by 
    ROGER TAYLOR (QUEEN): Σχολιάζει την διαρκή επιτυχία της μπάντας σε σπάνια συνέντευξη του 1986 (audio)

    Από τις 4 Νοεμβρίου κυκλοφορεί μέσω της Virgin EMI η συλλογή των Queen, “On Air: The Complete BBC Radio Sessions” η οποία αποτελείται από τις ζωντανές εκτελέσεις αγαπημένων και σπουδαίων κομματιών της μπάντας στα θρυλικά ραδιοφωνικά BBC Sessions. Πέραν όμως των κομματιών, στο πλούσιο box set, μπορείτε να βρείτε και αποσπάσματα από σπάνιες συνεντεύξεις των μελών των Queen στο ραδιόφωνο.

    Σε μία απ’ αυτές, την εποχή που η μπάντα κυκλοφορούσε το “A Kind of Magic”, ο drummer Roger Taylor σχολιάζει στον Andy Peebles τις αιτίες της διαρκούς επιτυχίας που απολάμβανε η μπάντα, ήδη από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο, εστιάζοντας στην πίστη των τεσσάρων θεόρατων μουσικών στο αρχικό καλλιτεχνικό όραμά τους.

    Μου κάνει εντύπωση Roger, πως εσύ και τα υπόλοιπα παιδιά στη μπάντα, έχετε μια καριέρα η οποία ως τώρα βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία. Δεν έχουν υπάρξει μεγάλες αποτυχίες, μια και καταφέρνετε να κυκλοφορείτε υλικό που μπαίνει στα charts της Βρετανίας, της Αμερικής και όλων των άλλων μεγάλων αγορών. Υπάρχει κάποιο κλειδί γι’ αυτού του είδους την επιτυχία;

    Νομίζω πως πάνω απ’ όλα, το κλειδί είναι πως όλοι μας ακόμα πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, και γράφουμε καλά τραγούδια. Ίσως ακούγεται απλοϊκό, μα είναι η αλήθεια. Παράλληλα, δεν είχαμε αλλαγές στη σύνθεσή μας. Είμαστε τα ίδια άτομα που ξεκινήσαμε αυτή τη μπάντα, πράγμα πολύ σπάνιο. Έτσι, δεν έχουμε αφήσει τον εγωισμό κανενός από τους τέσσερις να βγει εκτός ελέγχου, ώστε να θεωρεί τους άλλους κατώτερους. Αυτοί οι παράγοντες νομίζω πως είναι οι σημαντικότεροι για την επιτυχία μας.

    Σημαντικό είναι όμως και το στοιχείο της ποικιλίας. Ο Freddie έχει solo καριέρα, ο Brian μπορεί να πειραματίζεται, ο John να κάνει κάτι δικό του…

    Ναι, σίγουρα βοηθάει στο να μην νιώθουμε περιορισμένοι και «παγιδευμένοι» στο «τέρας» που λέγεται Queen. Είναι ωραίο να μπορούμε να κάνουμε όλα αυτά τα πράγματα στα οποία ο καθένας μας έχει τον πλήρη έλεγχο, γιατί έτσι ξεφεύγουμε και λίγο ο ένας από τον άλλο, και όταν ξαναμαζευόμαστε ως τετράδα, η αίσθηση είναι υπέροχη.

    Φαντάζομαι πως θα ήταν χαζό να ρωτήσω αν βρίσκεστε σε καθημερινή επαφή μεταξύ σας.

    Δεν έχουμε καθημερινή επαφή, μα σίγουρα επικοινωνούμε διαρκώς για διάφορα ζητήματα. Βασικά, ο δικηγόρος μου μιλάει με τους δικηγόρους των υπόλοιπων!

    Θα συμφωνήσεις μαζί μου πως από ένα σημείο και μετά η business πλευρά αρχίζει να γίνεται ενοχλητικό εμπόδιο. Εσείς θέλετε να είστε δημιουργικοί καλλιτέχνες, δε θέλετε όλη την υπόλοιπη ταλαιπωρία.

    Σίγουρα, όμως προσπαθούμε να απομονώνουμε τους εαυτούς μας απ’ αυτή την αγγαρεία όσο είναι δυνατό. Σκεφτόμαστε κυρίως τη μουσική. Αφήνουμε τις business στους επαγγελματίες.

    Εδώ και το audio της συνέντευξης, όπως συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή.

    Ακούστε επίσης και το “My Fairy King” όπως αποδόθηκε ζωντανά στο πρώτο BBC Session της μπάντας, στις 5 Φεβρουαρίου του 1973, πριν καν κυκλοφορήσει το “Queen”, γεγονός που αποδεικνύει ότι η τότε Σκηνή γνώριζε εξ αρχής πως αυτή η τετράδα θα δημιουργήσει κάτι σπουδαίο.

    Φέτος, στις 24 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ημέρα που ο Freddie Mercury άφησε τον υλικό κόσμο μας, για να συναντήσει τους υπόλοιπους θεούς ανάμεσα στους οποίους ανήκει. Με αφορμή αυτή την επέτειο, στο Metal Hammer Νοεμβρίου που κυκλοφορεί, ασχολούμαστε με όλες τις πτυχές της ζωής του Freddie ως αναντικατάστατη καλλιτεχνική προσωπικότητα, και παρουσιάζουμε τη δισκογραφική του παρουσία στην ολότητά της, σε ένα εκτενέστατο και πλήρες αφιέρωμα.