Friday, 11 November 2016 17:18

PAIN OF SALVATION: Νέος δίσκος στις αρχές του 2017 (teaser)

Written by 
    PAIN OF SALVATION: Νέος δίσκος στις αρχές του 2017 (teaser)

    Την κυκλοφορία του νέου, πολυαναμενόμενου δέκατου (προσμετρώντας και το ακουστικό “Falling Home”) studio δίσκου τους ετοιμάζουν οι Σουηδοί proggers, Pain of Salvation, του πολυσχιδούς και ιδιαίτερου Daniel Gildenlöw.

    Το album έχει τον τίτλο “In the Passing Light of Day” και θα βρεθεί στα χέρια μας στις 13 Ιανουαρίου μέσω της InsideOut που συνεργάζεται επί σειρά ετών με τη μπάντα. Την παραγωγή ανέλαβε ο Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah, Strapping Young Lad) στο Dugout Studio στη Σουηδία.

    Όπως είναι αναμενόμενο, η δημιουργία του δίσκου είναι ευθέως επηρεασμένη από το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το 2014 ο Gildenlöw, και είχε ως αποτέλεσμα να περάσει το πρώτο μισό εκείνης της χρονιάς κλινήρης σε νοσοκομείο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γιατρούς, έφτασε να απειλείται και η ίδια του η ζωή, και γι’ αυτό το λόγο οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της μπάντας κινούνταν πολύ αργά. Ο εκπληκτικός τραγουδοποιός δηλώνει χαρακτηριστικά: «Αυτό που ξεκίνησε ως ενοχλητική μόλυνση, ξαφνικά υποτροπίασε και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να πέθαινα. Ο νέος δίσκος αποτυπώνει την ομορφιά της μετάβασης και του αναπόφευκτου, καθώς και της ελπίδας για το αύριο, για μια αλλαγή όσο εύθραυστη και αφελής κι αν είναι αυτή η ελπίδα.»

    Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει σε απλό CD, διπλό βινύλιο, καθώς και Mediabook όπου θα υπάρχει και ένα booklet 48 σελίδων με κείμενα από τον Daniel Gildenlöw, και ένα 2ο CD με demos και σχολιασμό από τη μπάντα.

    Track listing:

    01. On A Tuesday
    02. Tongue Of God
    03. Meaningless
    04. Silent Gold
    05. Full Throttle Tribe
    06. Reasons
    07. Angels Of Broken Things
    08. The Taming Of A Beast
    09. If This Is The End
    10. The Passing Light Of Day

    Δείτε εδώ ένα σύντομο teaser video καθώς και το εξώφυλλο του δίσκου.