Tuesday, 22 November 2016 21:38

FENRIZ: Ιδιαίτερα καυστικός εναντίον της επικείμενης ταινίας-χρονικό του νορβηγικού black metal, “Lords of Chaos”

Written by 
    FENRIZ: Ιδιαίτερα καυστικός εναντίον της επικείμενης ταινίας-χρονικό του νορβηγικού black metal, “Lords of Chaos”

    Το βιβλίο “Lords of Chaos: The Bloody Rise of the Satanic Metal Underground” των Michael Moynihan και Didrik Søderlind κυκλοφόρησε το 1998 και εξιστορεί τα πρώιμα χρόνια της νορβηγικής black metal σκηνής στα late 80s και early 90s, εστιάζοντας στα ιδιαίτερα βίαια περιστατικά που συνόδευσαν την άνοδό της, όπως η δολοφονία του Euronymus των Mayhem από τον Varg Vikernes των Burzum, ή οι εμπρησμοί εκκλησιών. Αυτή τη στιγμή γυρίζεται η κινηματογραφική απόδοση του βιβλίου σε σκηνοθεσία του Jonas Åkerlund που έχει υπάρξει drummer των θρύλων Bathory μεταξύ 1983 και ’84.

    Πολλές προσωπικότητες της σκηνής έχουν αντιδράσει, εκείνος όμως που κατακεραύνωσε εντονότερα το όλο εγχείρημα, φυσικά με το γνωστό και αγαπημένο καυστικό του ύφος, ήταν ο Fenriz των Darkthrone, με μια ανάρτηση στην σελίδα της μπάντας στο Facebook.

    Ο μεγάλος Νορβηγός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σχετικά με την ταινία “Lords of Chaos” που ασχολείται με την κατάσταση του black metal στα late 80s και early 90s: ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΙΔΕΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΟΠΕΙ ΣΕ ΦΕΤΕΣ. Σας παρακαλώ παραθέστε τα λόγια μου κατά λέξη και μοιραστείτε τα!»

    Στη συνέχεια, συζητώντας σε χαλαρό τόνο με τους fans στα σχόλια, διαβεβαίωσε ότι οι Darkthrone έχουν αρνηθεί τη χρήση του merchandise ή του λογοτύπου της μπάντας, και τόνισε ότι η βασική του ανησυχία είναι πως η ταινία θα στηρίζεται μόνο στην αποτύπωση των γεγονότων, όπως όλες οι υπόλοιπες «βιογραφικές» ταινίες που κυκλοφορούν διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε μάλιστα, πως για εκείνον το black metal ως κίνημα πέθανε το 1994 αν και έχουν βγει εξαιρετικοί δίσκοι από τότε. Τέλος, με το χαρακτηριστικό σαρκαστικό του χιούμορ, ανέφερε πως θα ήθελε να δει την… Reese Witherspoon να ερμηνεύει τον ίδιο!

    Εδώ μπορείτε να δείτε την πρωτότυπη ανάρτηση του Fenriz και τη συζήτηση με τους fans.

    Υπενθυμίζουμε ότι στις 14 Οκτωβρίου, ο Fenriz που πρόσφατα έγινε κατά λάθος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη του, κυκλοφόρησε με τους Darkthrone το album “Arctic Thunder” μέσω της Peaceville. Εδώ το νέο κομμάτι, "Tundra Leech".

    Αναφορικά, δε, με τον σκηνοθέτη του “Lords of Chaos” (το οποίο είναι μια συμπαραγωγή των Vice Films, Insurgent Media, Chimney Pot και του κολοσσού 20th Century Fox), Jonas Åkerlund, ήταν ο άνθρωπος στο τιμόνι του εξαιρετικού και άκρως ευρηματικού νέου video των Metallica για το “ManUNkind”, στο οποίο βλέπουμε μια καλώς εννοούμενη παρωδία των Mayhem και της black metal σκηνής γενικότερα. Παρακολουθήστε το παρακάτω, κι εδώ δείτε όλα τα videos από το ολοκαίνουριο “Hardwired… to Self-Destruct”.