Thursday, 24 November 2016 16:57

ANNIHILATOR: “Triple Threat” (νέα συλλογή)

Written by 
    ANNIHILATOR: “Triple Threat” (νέα συλλογή)

    Την κυκλοφορία της νέας τους συλλογής με τίτλο “Triple Threat” ανακοίνωσαν οι μεγάλοι Καναδοί thrashers Annihilator μέσω της UDR.

    Το πακέτο θα έρθει στα χέρια μας στις 27 Ιανουαρίου σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: διπλό CD συν DVD ή Blu-ray ή ως σκέτο διπλό CD.

    Στο πρώτο CD, βρίσκουμε μια αρκετά τολμηρή πρωτοβουλία του ηγέτη της μπάντας Jeff Waters, παρέα με τα μέλη Aaron Homma (κιθάρα) και Richard Hinks (μπάσο), τον drummer Marc LeFrance και τον session μουσικό Pat Robillard. Οι πέντε μουσικοί ηχογράφησαν ζωντανά και one-take ακουστικές εκτελέσεις πολλών κομματιών των Annihilator στα Watersound Studios του Dunrobin στον Καναδά.

    Ο δεύτερος δίσκος περιλαμβάνει το set των Annihilator στο Bang Your Head festival στις 15 Ιουλίου 2016 στο Balingen της Γερμανίας.

    Τέλος, το DVD είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα και συγκεκριμένα, τα studio sessions από τις ακουστικές ηχογραφήσεις, τα παρασκήνια από το Bang Your Head (με ορισμένα πλάνα από τον ίδιο τον Jeff Waters), και ένα mini ντοκιμαντέρ για τη μπάντα, με συνολική διάρκεια πάνω από 2.5 ώρες.

    Αναφορικά με το unplugged υλικό, ο Jeff Waters δήλωσε: «Ήταν ένα από τα ωραιότερα πράγματα που έχω κάνει στην καριέρα μου. Ήμαστε πέντε άνθρωποι σε ένα δωμάτιο, όλοι μας με διαφορετικό υπόβαθρο και ταλέντο, και παίξαμε τραγούδια από το παρελθόν προσπαθώντας να ακουστούμε σαν ένα σώμα μα ταυτόχρονα με live συναίσθημα.

    «Ήταν μια απ’ τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει μουσικά οι Annihilator όμως αυτό που με εντυπωσιάζει είναι πως μπορείς να ακούσεις το ξεχωριστό στιλ του κάθε παίκτη και τον τρόπο με τον οποίο καταφέραμε να «κολλήσουμε» το παίξιμο και το συναίσθημα. Όλα γράφτηκαν one-take και με όλα τα ψεγάδια και τις ατέλειες στα οποία κανονικά ποτέ δεν κάνω τα στραβά μάτια!

    «Το set συμπεριλαμβάνει ορισμένα από τα πιο μελωδικά κομμάτια μας, ένα μάλιστα από το 1984 (όταν ορισμένοι από τη μπάντα δεν είχαν καν γεννηθεί!), και έπρεπε να κάνω κάτι τέτοιο έστω και μια φορά στη ζωή μου: να προκαλέσω τον εαυτό μου, και να δείξω σε κάποιους ότι δεν είναι όλα metal και thrash. Άλλωστε το rock ‘n’ roll και οι μπαλάντες βρίσκονται παντού στο heavy metal.

    «Οι Annihilator έχουν προκύψει από την ανάμιξη πολλών διαφορετικών ειδών. Γι’ αυτό το λόγο διάλεξα τους συγκεκριμένους μουσικούς γι’ αυτό το set: Rockers και metalheads που θα βγάλουν την κληρονομιά μας ασπροπρόσωπη. Απολαύστε το!»

    Αναλυτικά το track listing των CDs είναι:

    Unplugged: The Watersound Studios Sessions

    01. Sounds Good To Me
    02. Bad Child
    03. Innnocent Eyes
    04. Snake In The Grass
    05. Fantastic Things
    06. Holding On
    07. Stonewall
    08. In The Blood
    09. Crystal Ann
    10. Phoenix Rising

    Live At The Bang Your Head!!! Festival

    01. King Of The Kill
    02. No Way Out
    03. Creepin’ Again
    04. Set The World On Fire
    05. W.T.Y.D. (Welcome To Your Death)
    06. Never, Neverland
    07. Bliss
    08. Second To None
    09. Refresh The Demon
    10. Alison Hell
    11. Phantasmagoria
    12. Crystal Ann
    13. Phoenix Rising

    Ας θυμηθούμε εδώ κάτι από την πρόσφατη εξαιρετική συναυλία των Annihilator στην Αθήνα στο Piraeus 117 Academy στις 28 Οκτωβρίου.