Wednesday, 30 November 2016 18:48

IN FLAMES: Αποχωρεί ο μπασίστας PETER IWERS

Written by 
    IN FLAMES: Αποχωρεί ο μπασίστας PETER IWERS

    Είκοσι σχεδόν μέρες ύστερα από την κυκλοφορία του νέου δίσκου των In Flames με τίτλο “Battles” που ήρθε στα χέρια μας μέσω της Nuclear Blast στις 11 Νοεμβρίου, ο επί σχεδόν δύο δεκαετίες, μπασίστας της μπάντας, Peter Iwers, ανακοίνωσε πως πρόκειται να αποχωρήσει από το συγκρότημα μετά το τέλος της αμερικάνικης περιοδείας.

    Πιο συγκεκριμένα, ο μουσικός ανακοίνωσε αυτή του την απόφαση με μια ανάρτηση στη σελίδα της μπάντας στο Facebook. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φίλοι μου, αποφάσισα να αφήσω τους In Flames ώστε να τολμήσω κάτι νέο.

    «Ως εκ τούτου, η τρέχουσα αμερικάνικη περιοδεία θα είναι η τελευταία μου με τους In Flames. Αν είστε εκεί γύρω, περάστε να πείτε ένα γεια.

    «Πέρασα σχεδόν 20 υπέροχα χρόνια και θα είμαι αιώνια ευγνώμων σε όλους εσάς για την υποστήριξη που έχετε δώσει σε εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά. Εσείς κάνατε τα πάντα δυνατά.

    «Τώρα ήρθε η ώρα για ‘μένα να προχωρήσω σε άλλες μουσικές και μη, περιπέτειες. Εύχομαι τα καλύτερα στον Niclas, τον Anders, τον Björn και τον Joe.

    «Ελπίζω να δω όλους εσάς τους Jesterheads και στις νέες μου προσπάθειες. Για τα νέα μου ακολουθήστε το Instagram μου, @peteriwers.

    «May the force be with you!

    «Με εκτίμηση, Peter»

    O Peter Iwers μπήκε στους In Flames το 1997, και έχει συμμετάσχει σε όλους τους δίσκους τους από το “Colony” μέχρι το “Battles”. Αδελφός του είναι ο Anders Iwers, μπασίστας των Tiamat εδώ και 20 χρόνια και των Dark Tranquility από πέρσι, και ένας εκ των ιδρυτών των In Flames δίπλα στον Jesper Strömblad, και κιθαρίστας της μπάντας από το 1990 ως το ’92. Η αποχώρηση του Peter Iwers έρχεται να προστεθεί στον κυκεώνα αποχωρήσεων βασικών μελών των In Flames τα τελευταία χρόνια, καθώς το 2015 άφησε τη μπάντα ο Daniel Svensson που καθόταν πίσω από το drum kit για 17 χρόνια, ενώ το 2010 αποχώρησε και ο ίδιος ο Jesper Strömblad.

    Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο Peter Iwers, έχει ήδη σχηματίσει μια νέα μπάντα, με τον παλιόφιλο Jesper Strömblad, και λεπτομέρειες γι' αυτό αναμένονται το επόμενο διάστημα. 

    Από πλευράς μας, ευχόμαστε καλή επιτυχία και στον ίδιο και στους In Flames στα επόμενα βήματά τους.