Tuesday, 03 January 2017 21:04

SODOM: Έρχονται τον Φεβρουάριο στην Αθήνα

Written by 
    SODOM: Έρχονται τον Φεβρουάριο στην Αθήνα

    Οι Γερμανοί Sodom έρχονται στο An Club (Εξάρχεια) στις 4 Φεβρουαρίου για μια μεγάλη συναυλία. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Bio-Cancer, οι Rapture και οι Amken.

    Είσοδος: 18€ τα πρώτα 200 εισιτήρια, 20€ τα υπόλοιπα και ταμείο 23€
    Προπώληση: Eat Metal (Σπυρίδωνος Τρικούπη 45, Εξάρχεια), Rhythm Records (Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια)

    Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου για περισσότερες πληροφορίες:

    GCA Concerts proudly presents:
    ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
    An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
    Sodom (GER)
    + opening acts: Bio-Cancer, Rapture, Amken
    “German thrash metal attack”
    Τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων:
    Sirens Records, Νικηταρά 17
    Eat Metal, Σπυρίδωνος Τρικούπη 45
    Rythm Records, Εμμανουήλ Μπενάκη 74
    Προλάβετε τα πρώτα 200 εισιτήρια στην τιμή των 18 ευρώ.
    Sodom… Είναι άραγε μια μπάντα που χρειάζεται συστάσεις; Το σίγουρο είναι πως για τους λάτρεις και μη του thrash ήχου, οι Sodom αποτελούν ένα από τα “Big Four” σχήματα του Γερμανικού thrash παρέα με τους Kreator, Destruction & Tankard.
    Η μπάντα δημιουργήθηκε από τους Tom “Angelripper” Such και Frank “Aggressor” Terstegen εν έτη 1981 στην πολη Gelsenkirchen της Δυτικής Γερμανίας με την μπάντα να είναι επηρεασμένη στο ξεκίνημα της από σχήματα όπως οι Motörhead, οι Tank, οι Raven και οι Venom.
    Πολύ σύντομα βρήκαν τον drummer “Bloody Monster” (aka Rainer Focke) ο οποίος πολύ γρήγορα αντικαταστάθηκε από τον Chris Witchhunter (σ.σ.: Christian Dudek; απεβίωσε στις 05-08-2008 από νεφρική ανεπάρκεια), με τον οποίο κυκλοφόρησαν αρχικά δυο demos, τα “Witching Metal” & “Victims of Death”, το 1982 και το 1984 αντίστοιχα, προτού το σχήμα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την SPV GmbH.
    Όταν αυτό επετεύχθη η μπάντα κυκλοφόρησε το “In the Sign of Evil” με τον Frank “Aggressor” Terstegen να έχει αποχωρήσει και να έχει αντικασταθεί από τον Josef Dominik ή “Grave Violator” αν προτιμάτε, τον οποίο συνέστησε ο Mille Petrozza των Kreator στο σχήμα, ο οποίος επίσης δεν παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στην μπάντα. Ενώ υπήρχε υλικό διαθέσιμο αλλά λόγω κάποιων προβλημάτων με την εταιρία, το “In the Sign of Evil” αντί για full length άλμπουμ κυκλοφόρησε ως 12’’ EP.
    O “Grave Violator” αποτελεί παρελθόν, ο Michael “Destructor” Wulf έρχεται, για να φύγει και αυτός με την σειρά του λίγο μετά τις ηχογραφήσεις του πρώτου δίσκου, “Obsessed by Cruelty”, το 1986 για να ενταχθεί στους Kreator, με τους οποίους έπαιξε μόλις μια συναυλία(!). Ο ίδιος σκοτώθηκε το 1993 σε ατύχημα που είχε με την μηχανή του. Το “Obsessed by Cruelty” επανηχογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου και πάλι το 1986 με έναν ακόμα κιθαρίστα ο οποίος δεν έμεινε πολύ στο σχήμα, τον Uwe “Ahäthoor” Christoffers, έπειτα από απαίτηση της δισκογραφικής τους εταιρίας, όπου τελικά κατέληξαν να κυκλοφορήσουν και οι δυο. Η νέα ηχογράφηση (στην οποία υπήρχε επιπλέον η σύνθεση “After the Deluge”) κυκλοφόρησε από την Steamhammer για την Ευρωπαϊκή έκδοση ενώ για την Αμερικάνικη που κυκλοφόρησε από την Metal Blade, χρησιμοποιήθηκε η έκδοση που είχε αρχικά απορριφθεί.
    Μετά την κυκλοφορία του “Obsessed by Cruelty”, το σχήμα απέσυρε το “Σατανιστικό” image της και το αντικατέστησε με μια (σε πιο ειρηνική μορφή) πιο “πολεμική” εικόνα, η οποία συναντάτε στις περισσότερες κυκλοφορίες των Sodom. Με νέο κιθαρίστα πλέον τον Frank “Blackfire” (σ.σ.: Frank Gosdzik; νυν Assassin), οι Sodom κυκλοφόρησαν με αυτή τη σύνθεση δυο στούντιο άλμουμ (καθώς και ένα live album, το “Mortal Way of Live”, την πρώτη από διάφορες κυκλοφορίες της μπάντας που είχαν λογοκριμένο εξώφυλλο στην Γερμανία), τα “Persecution Mania” (το οποίο ήταν το πρώτο άλμπουμ των Sodom με τον μακροχρόνιο παραγωγό της μπάντας Harris Johns και συνάμα το πρώτο που στο εξώφυλλο της οποίας κάνει την εμφάνιση του η μασκότ της μπάντας, “Knarrenheinz”) και “Agent Orange” (στο οποίο εμπεριέχεται και το κλασσικό single “Ausgebombt”). Το “Agent Orange” ήταν το άλμπουμ εκείνο που έκανε τους Sodom την πρώτη Γερμανική thrash metal μπάντα που μπήκε στα Γερμανικά charts, φτάνοντας την θέση #36.
    Ο Frank “Blackfire” αποχωρεί το 1989 και όπως ο προκάτοχος του, “Destructor”, εντάσσεται στους Kreator, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην κιθαρίστα των Assassin, Michael “Micha” Hoffmann, ο οποίος παρέμεινε στο σχήμα για μερικους μήνες μέχρι να αντικατασταθεί εν συνεχεία διαδοχικά από τους Andy Brings (1991-1995) & Dirk “Strahli” Strahlmeier (1996).
    1992 και ο Tom απολύει τον Chris Witchhunter, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα αλκοολισμού. Αντικαταστάτης του ήταν ο Atomic Steif (σ.σ.: Guido Richter), ο οποίος παρέμεινε στην μπάντα μέχρι το 1996.
    Από το 1997 έως το 2010, οι Sodom αποκτούν το πιο μακροχρόνιο line up της καριέρας τους, με τους Tom Angelripper, Konrad “Bobby” Schottkowski και Bernd “Bernemann” Kost. Το 2001 ο Tom, ο οποίος στο μεσοδιάστημα κυκλοφόρησε και κάποια solo albums ως Onkel Tom Angelripper, βραβεύθηκε για την πώληση πάνω από 1.000.000 αντιτύπων κυκλοφοριών των Sodom με ένα διπλά πλατινένιο δίσκο τιμής ένεκεν.
    Το 2007 ο Tom Angelripper προσκάλεσε τα μέλη της σύνθεσης του “In the Sign of Evil”, Chris “Witchhunter” & “Grave Violator”, για να ηχογραφήσουν το αρχικό EP και άλλα κομμάτια από εκείνη την περίοδο ώστε να το κυκλοφορήσουν σαν ένα full length δίσκο όπως αρχικά ήθελαν, το οποίο πράγματι έγινε υπό τον τίτλο “The Final Sign of Evil”.
    Στις 14 Αυγούστου 2009, οι Sodom εμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία στο Bloodstock Open Air ενώ τον Νοέμβριο του 2010 κυκλοφόρησε το “In War and Pieces”, το τελευταίο άλμπουμ της μπάντας με τον Konrad “Bobby” Schottkowski, ο οποίος να αποχωρεί λίγο αργότερα, για να αντικατασταθεί από τον Markus “Makka” Freiwald (ex-Despair).
    Το 2011 οι Sodom συνεργάστηκαν με τον Γερμανό τραγουδιστή των hits, Roberto Blanco, για την πραγματοποίηση μιας διαφήμισης σχετικά με την νόσο του Alzheimer. Ο ίδιος βρέθηκε μαζί τους επί σκηνής αρκετές φορές, όπως έγινε και στο Wacken της ιδίας χρονιάς, με την μπάντα να πραγματοποιεί μια metal επανεκτέλεση του κλασσικού του κομματιού, “Ein bisschen Spaß muss sein”.
    22 Δεκεμβρίου 2012 η κυκλοφορία του “Big Teutonic 4” split, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Sodom, Kreator, Destruction & Tankard, το οποίο μπορούσε κανείς να το πάρει με το τεύχος #82 του Γερμανικού περιοδικού Legacy! Στις 29 Απριλίου 2013, κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Epitome of Torture”, ο δέκατος τέταρτος στούντιο δίσκος του συγκροτήματος ανεβαίνοντας στο #32 των Γερμανικών charts, την υψηλότερη θέση από οποιονδήποτε άλλο δίσκο τους!
    Στις 26 Αυγούστου του τρέχοντος έτους, οι Sodom κυκλοφορούν το “Decision Day”, έναν από τους καλύτερους δίσκους της μέχρι τώρα πορείας τους, τον οποίο αναμένεται να παρουσιάσουν επί σκηνής στο An Club.
    Λίγο πριν στην σκηνή του An Club, θα βρεθούν μαζί τους οι Bio-Cancer, οι Rapture και οι Amken.
    Οι Bio-Cancer δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2010. Το πρώτο τους άλμπουμ ονόματι “Ear Piercing Thrash” κυκλοφόρησε δυο χρόνια αργότερα, το οποίο έλαβε πολύ καλή φήμη στην underground σκηνή και συμπεριλήφθηκε σε πολλά περιοδικά, webzine ανά τον κόσμο ενώ ψηφίστηκε και σαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς εκείνης. Με εμφανίσεις στους στον Ελλαδικό χώρο στο πλάι σχημάτων όπως
    Sodom, Onslaught, Rotting Christ, Xentrix, Artillery ανάμεσα σε άλλους κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το 2014 τον δεύτερο δίσκο της μέχρι τώρα πορεία τους, το “Tormenting the Innocent”, από την Βρετανική Candlelight Records. Εν συνεχεία η μπάντα έλαβε μέρος και στην “Frontschwein 2016 Tour” στο πλευρό των Marduk, Immolation, Origin ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν εμφανιστεί και ως opening act σε σχήματα όπως Skeletonwitch, Skull Fist, Flotsam And Jetsam & Batushka.
    Οι Rapture είναι μια old-school death/thrash μπάντα και δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2013. Το lineup σταθεροποιήθηκε το 2014 και το 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, “Crimes Against Humanity”, από τη Γερμανική Witches Brew. Το 2016, κυκλοφόρησαν την τελευταία τους δουλειά, το EP “Total Madness Reigns”. Για την προώθηση του “Crimes Against Humanity” και του “Total Madness Reigns” πραγματοποίησαν πολλά live σε όλη την Ελλάδα, παίζοντας σε φεστιβάλ (Metal from Hellas, Day of Scattering) και ως support σε σημαντικά ονόματα του underground metal (Vektor, Infernal Curse).
    Έχοντας περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα “zombie pets” από την Αθήνα έχουν μοιραστεί τη σκηνή μεταξύ άλλων με μπάντες όπως οι Six Feet Under, Nervosa, Skeletowitch, Skull Fist, Desert και Winter’s Verge στο σύντομο χρονικό της ύπαρξής τους. Το 2014 έκαναν το ντεμπούτο τους με το EP, “Adrenaline Shot”, ενώ αυτό το διάστημα κυκλοφορεί ο πρώτος τους ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο “Theater Of The Absurd”. Μεγαλύτερη συμμετοχή των Amken σε φεστιβάλ αποτέλεσε το Schoolwave 2015 με headliners τους “δικούς μας” Planet Of Zeus μπροστά σε πλήθος 1000+ ατόμων.