Friday, 06 January 2017 09:42

TONY IOMMI: Συνέθεσε τραγούδι για τον καθεδρικό ναό του Birmingham

Written by 
    TONY IOMMI: Συνέθεσε τραγούδι για τον καθεδρικό ναό του Birmingham

    Ένα ιδιαίτερο κομμάτι συνέθεσε ο στυλοβάτης Tony Iommi και το προσέφερε στον καθεδρικό ναό του Birmingham, την πόλη όπου μεγάλωσε και γνώρισε τα υπόλοιπα μέλη των Black Sabbath.

    Το τραγούδι έχει τίτλο “How Good It Is” και είναι βασισμένο στον Ψαλμό 133 της Παλαιάς Διαθήκης. Πέραν του Iommi στην κιθάρα, στο τραγούδι συμμετέχει και η Χορωδία του ναού. Η πρωτοβουλία ανήκε στον ίδιο και την προσωπική του φίλη και υπεύθυνη για τον ναό, αρχιμανδρίτη Catherine Ogle.

    Ο θεόρατος καλλιτέχνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν υπέροχη εμπειρία η ενασχόλησή μου με τον καθεδρικό. Όταν μου το πρότεινε η Catherine σκέφτηκα πως είναι ωραία ιδέα, και πως θα έχω την ευκαιρία να προσφέρω στην πόλη μου.

    «Το τραγούδι είναι λίγο διαφορετικό απ’ αυτά που παίζουμε με τους Black Sabbath! Έχουμε ξαναδουλέψει με ορχήστρες και απολαμβάνω τη διαδικασία. Έχει τεράστια διαφορά από τα βαρύτερα πράγματα που γράφω. Είναι ένα εντελώς νέο κομμάτι και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.»

    Συνεχίζοντας, μίλησε για την ίδια την πόλη και την αναγνώριση που απολαμβάνουν εκεί οι Black Sabbath: «Πολλά έχουν αλλάξει. Η πόλη είναι αγνώριστη στις μέρες μας. Χτίζονται πολλές νέες υποδομές και είναι υπέροχο που το Birmingham επεκτείνεται και προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στους κατοίκους. Δεν ήταν έτσι όταν ήμουν εγώ νέος.

    «Είναι υπέροχο να γνωρίζεις ότι η πόλη σου αναγνωρίζει το έργο σου μετά από όλα αυτά τα χρόνια. Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι. Πριν από 50 χρόνια ούτε που πιστεύαμε πως μια μέρα θα μας τιμούν με αστέρια στην Broad Street, ή θα δίνουν το όνομα του Ozzy στο τραμ!»

    Το τραγούδι θα χρησιμοποιηθεί για τον εορτασμό των 300 ετών από την ανέγερση του ναού, και στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν πολλοί κάτοικοι της πόλης με διάφορα καλλιτεχνικά projects. Η ίδια η Catherine Ogle ανέφερε: «Ο Tony κι εγώ γνωριστήκαμε μέσω ενός κοινού φίλου και συζητήσαμε για την πιθανότητα μιας μουσικής συνεργασίας στο μέλλον.

    «Όταν εμφανίστηκαν τα προβλήματα υγείας του έμεινα σε επικοινωνία με αυτόν και την σύζυγό του ώστε να μαθαίνω νέα, γνωριστήκαμε καλύτερα και προσευχόμουν για την ανάρρωσή του.

    «Το δώρο που έκανε ο Tony στον ναό είναι υπέροχο. Έχει τεράστια fan base στην πόλη μας, και ο ναός είναι στην υπηρεσία όλων, και θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να το κάνουμε πράξη.

    «Οι στίχοι του τραγουδιού προέρχονται από το βιβλίο των Ψαλμών και μιλούν για το πόσο όμορφο είναι οι άνθρωποι που ζουν ειρηνικά και αρμονικά. Το ίδιο συμβαίνει και στο Birmingham: τόσες ετερόκλητες ομάδες ανθρώπων συμβιώνουν ειρηνικά και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε.

    «Κάτι αντίστοιχο έκανε και ο Tony γράφοντας ένα τραγούδι που συνδυάζει δύο τόσο διαφορετικά είδη μουσικής.

    «Το γεγονός πως ένα γέννημα-θρέμμα της πόλης που κατάφερε να κάνει τρομακτική επιτυχία, θέλει να δώσει κάτι πίσω, είναι υπέροχο. Το ότι θέλησε να το κάνει μέσω του καθεδρικού είναι πολύ συγκινητικό.»