Thursday, 02 February 2017 02:34

ART OF SIMPLICITY, IMMENSITY, CELENE, ALPHASTATE: Live στο MODU

Written by 
    ART OF SIMPLICITY, IMMENSITY, CELENE, ALPHASTATE: Live στο MODU

    Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στη σκηνή του MODU θα ανέβουν τέσσερις μπάντες της ελληνικής σκηνής.

    Οι Art of Simplicity θα παρουσιάσουν τον τελευταίο τους δίσκο "When Fabies Have a Bitter Taste" και θα μοιραστούν τη σκηνή με τους Immensity. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Celene και οι AlphaState.

    Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:30
    Ώρα έναρξης: 20:00
    Είσοδος: 8 €
    Προπώληση: 6 € σε Modu, Viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: EKO, BP, Metro & My Market, Public, Shell, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt) και μέσω των συγκροτημάτων

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στη σκηνή του MODU (Οδυσσέως 14 και Κολωνού 76, Αθήνα) θα εμφανιστούν κάποια από τα πιο ελπιδοφόρα και ιδιαίτερα συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής. Οι art of simplicity θα παρουσιάσουν ολόκληρη την τελευταία κυκλοφορία τους “When Fables have a Bitter Taste”, το οποίο έχει δεχτεί μόνο θετικές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή τύπο, καθώς και κομμάτια από το ντεμπούτο τους αλλά και μερικές εκπλήξεις. Τη σκηνή θα μοιραστούν με τους Immensity, που κυκλοφόρησαν το 2016 το καταπληκτικό "The Isolation Splendour", ενώ τη συναυλία θα ανοίξουν οι Celene από την Πάτρα, και οι AlphaState.

    Είσοδος 8 € , προπώληση 6 €
    Προπώληση Εισιτηρίων:
    Modu, Viva.gr (και στα φυσικά σημεία μέσω του δικτύου Viva: EKO, BP, Metro & My Market, Public, Shell, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt) και μέσω των συγκροτημάτων.

    Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 – Ώρα έναρξης: 20:00

    Χορηγοί Επικοινωνίας:
    Noizy.gr, Rock-metal newss, Metalzone Hellas, The Metal Vlog, Evart.gr, Flight Of Pegasus, Hard Music, JustIn Case Prog Radio, Greekrebels.gr [Official FanPage], Mercury Radio, Music Mash, Progrocks.gr, RockOverdose.gr - Rock Overdose Music Webzine, Rockpages.gr, Rockway.gr, Tzertzelos, anthem.gr - Ανεξάρτητο Underground Webzine, Straightonmusic.com

    Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα

    Σε μια προσπάθεια πειραματισμού και δημιουργίας, ισορροπώντας ανάμεσα στην “απλότητα” και την “τέχνη”, ο Ματθαίος Δακουτρός (βιολί) και ο Νίκος Μοίρας (ντράμς) δημιούργησαν τους art of simplicity το 2003. Ενσωματώνοντας διαφορετικά είδη μουσικής πάντα σε ένα metal καμβά, οι aos έχουν δεχθεί θετικά σχόλια από όλο το κόσμο και έχουν καθιερωθεί ως ένα πολλά υποσχόμενο γκρούπ. Έχοντας επηρεαστεί από μια ευρεία γκάμα πρωτοπόρων μουσικών ειδών και συγκροτημάτων, καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα ποικιλόμορφο αλλά και σφιχτό αποτέλεσμα γεμάτο ατμόσφαιρα, που ντύνουν τους ψυχολογικούς και κοινωνικούς στοίχους.

    Το demo CD “asymmetric” κυκλοφόρησε το 2005, και κέρδισε τον τίτλο “demo του μήνα” σε αρκετά περιοδικά και webzines. Αυτό οδήγησε στο συμβόλαιο με την Burning Star Records και την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους “Caught in this Iless Storm” το 2007, το οποίο δέχτηκε θετικές κριτικές. Μέσα στο ίδιο έτος το συγκρότημα προωθούσε το δίσκο με αρκετές live εμφανίσεις.

    Το 2014, μετά από αρκετό καιρό οι art of simplicity επανασυστήθηκαν με τον Χρήστο Κουνέλη στη Φωνή, Δημήτρη Κοσκινά στη Κιθάρα και Γιώργο Παγίσα στο Μπάσο, ενώ ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε καινούριο υλικό στο Uprising Studio. Το αποτέλεσμα έφερε τον τίτλο “When Fables have a Bitter Taste”, κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου, και δέχθηκε μόνο θετικές κριτικές από τον εγχώριο και ξένο τύπο, ενώ το συγκρότημα βρίσκεται ξανά στη σκηνή προωθώντας τη μουσική του.

    Στις 3 Φεβρουαρίου οι art of simplicity θα παρουσιάσουν το “When Fables have a Bitter Taste” στην ολότητά του, καθώς και κομμάτια από το ντεμπούτο τους αλλά και μερικές εκπλήξεις.

    art of simplicity
    https://artofsimplicity.bandcamp.com/

    Oι IMMENSITY είναι ένα σχήμα που κινείται μουσικά στον χώρο του μελωδικού, ατμοσφαιρικού Doom Death Metal, με λίγες Progressive αναφορές. Έχει ως βάση την Αθήνα και Δημιουργήθηκε αρχικά από τον Ανδρέα Κελέκη (Κιθάρες, πλήκτρα) το 2009, το σχήμα ολοκληρώθηκε μέχρι και τις αρχές του 2012 με την συμπλήρωση του Λεωνίδα Χατζημιχάλη (πρώην Fatal Morgana, Equal Vector, Agnosia) στα φωνητικά, τον Γιάννη Φιλιππαίο (Decemberance, Daylight Misery) στα τύμπανα και τους Χρήστο Μαρκόπουλο (Κιθάρες) και Γιώργο Κριθαρη (Μπάσο).
    Μετά από συνεχείς πρόβες και σύνθεση τραγουδιών η μπάντα ηχογράφησε το 2012 το πρώτο του επαγγελματικό του Promotional Demo που περιέχει δυο συνθέσεις με τίτλο “The Lonely Aquarelle’’ με ιδιαίτερα θετική αποδοχή και στη συνέχεια με πολύ καλές κριτικές από διάφορα Metal έντυπα και ιστοσελίδες του Doom metal χώρου κι όχι μόνο.
    Η μπάντα όμως δέχθηκε και ανακατατάξεις κυρίως στη θέση των πλήκτρων ενώ συνέχιζε παράλληλα τις δραστηριότητες της και στα live. Πριν έρθει η στιγμή ολοκλήρωσης νέου υλικού και εύρεσης εταιρίας για την κυκλοφορία του παρθενικού άλμπουμ που τελικά ηχογραφείται μέχρι και τα μέσα του 2015 και φέρει τον τίτλο “The Isolation Splendour”, θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2016 από την Καναδική δισκογραφική εταιρία “Ηypnotic Dirge Records" σε συνεργασία με την γνωστή Ρωσική "Solitude Productions / BadmoonMan", έχοντας και πάλι αποσπάσει μέχρι και σήμερα τη θερμότερη αποδοχή σχεδόν από κάθε γωνία του κόσμου, που αγαπάει ιδιαίτερα το προσωπικό ύφος της μπάντας σε συνδυασμό με το μελωδικό και ατμοσφαιρικό Doom Death metal ποικίλων διαθέσεων και επιρροών.
    Οι Immensity συνεχίζουν την πορεία τους με εμφανίσεις, τόσο ως support σε μπάντες όπως τους Σουηδούς Draconian στην Αθηνά το 2015 όσο και συμμετέχοντας στο πολύ πετυχημένο διήμερο φεστιβάλ “Νovember’s Doom Days" στη Σόφια της Βουλγαρίας το Νοέμβριο του 2016, ως support στην εμφάνιση των Ολλανδών Οfficium Triste και των Βέλγων Thurιsaz μεταξύ άλλων.
    Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η τωρινή σύνθεση συμπληρώνεται. με ένα νέο μέλος, τον Κρικ Τσακματζιάν στο μπάσο.
    Μέσα σε λίγα λόγια το σίγουρο είναι πως οι Immensity υπόσχονται για άλλη μια φορά, ιδιαίτερες στιγμές, γεμάτο μελαγχολία αλλά και έντονων, ζεστών Doom ηχοχρωμάτων, παρουσιάζοντας μερικά κομμάτια από την δουλειά τους, μέσα στη αγκαλιά της πόλης και του χειμώνα.
    Οι Ιmmensity είναι: Λεωνίδας Χατζημιχάλης – Φωνητικά, Ανδρέας Κελέκης – Κιθάρα, Γιάννης Φιλιππαίος – Τύμπανα, Χρήστος Μαρκόπουλος – Κιθάρα, Κρικ Τσακματζιάν - Μπάσο

    Immensity
    http://www.hypnoticdirgerecords.com/hypnotic-dirge-webstore.php#!/Immensity-The-Isolation-Spendour/p/62116554/category=6794198

    Οι Celene ξεκίνησαν ως ατομικό project στα τέλη του 2010. Το ύφος, Ατμοσφαιρικό Black Metal , έχει διάφορες επιρροές , όπως post/Blackgaze αλλά και gothic/doom,μεταξύ άλλων. Με την προσθήκη των βασικών μελών, τα πρώτα Lives έγιναν την άνοιξη του 2015, ενώ η πρώτη κυκλοφορία του σχήματος , το Concept album "Natale Tenebris" , έλαβε χώρο τον χειμώνα του 2015 , με την συμβολή της χορωδίας της πολυφωνικής Πατρών. Πλέον, με τις τελευταίες προσθήκες η στάνταρ σύνθεση του σχήματος αποτελείται απο 7 μέλη. Το Release Live του δίσκου έγινε τον Μάρτιο του 2016, και έχουν ακολουθήσει περισσότερα σε Πάτρα και Αθήνα. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 οι Celene δουλεύουν πάνω στο νέο τους, επερχόμενο δίσκο.

    Celéne
    https://soundcloud.com/user-902522968

    Οι ALPHASTATE είναι μια νέα Ελληνική heavy metal μπαντα που δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2014.
    Στόχος ήταν να συνδυαστούν ο '80ς τρόπος σύνθεσης/παιξίματος με μια πιο σύγχρονη αισθητική στον ήχο. Κάποιες από τις κύριες επιρροές είναι μπάντες όπως Steelheart, Black Label Society, Ozzy Osbourne, Pantera, Primal Fear, Brainstorm.

    Τα μέλη της μπάντας έχουν αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας στο χώρο, και είναι οι εξής: Pete Breaker (Dark Deceiver) στη κιθάρα, Μάνος Ξανθάκης (Jericho, Sovereign, Overthrone, Celestial Ode, Agnosia, Solid Faith, Blazon, Strangeyes, False Coda) στα φωνητικά, Δημήτρης Τσουνάκας (Domenica) στο μπάσο, Φοίβος Ανδριόπουλος (3Fold Pain, Sorrowful Angels, Clairvoyant, Wings in Motion, Trendy Hooligans, Sad Dolls, Revolted Masses, Nipenthis) στα τυμπανα

    Η μπάντα πέρασε αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο στούντιο ώστε να πετύχει το επιθυμητό ηχητικό αποτέλεσμα. Επίσης συνεργάστηκε με αρκετούς καταξιωμένους επαγγελματίες όσον άφορα το λογότυπο (Gustavo Sanchez) και το εξώφυλλο (Manster Design)

    Με το “Out of the Black”, οι ALPHASTATE είναι έτοιμοι να συστηθούν στο μεταλλικό κόσμο!

    AlphaState
    https://itunes.apple.com/gr/album/out-of-the-black/id1060310141