Friday, 10 February 2017 16:35

JAMES HETFIELD: Μιλά για τα tributes στον RONNIE JAMES DIO και τον LEMMY

Written by 
    JAMES HETFIELD: Μιλά για τα tributes στον RONNIE JAMES DIO και τον LEMMY

    Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο μεγάλος James Hetfield μίλησε για το “Murder One” από το νέο εξαιρετικό album “Hardwired… to Self-Destruct” που είναι αφιερωμένο στον Lemmy, καθώς και για το “Ronnie Rising Medley” που ακούσαμε πριν από δύο χρόνια και αφιερώνεται στον μεγάλο Ronnie James Dio.

    Ο σπουδαίος frontman ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι έχουμε τους μέντορές μας και τους χρειαζόμαστε, ή τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Χρειάζομαι κάποιον τον οποίο θαυμάζω και τον παρακολουθώ ώστε να μάθω κάτι από αυτόν. Όταν η σύζυγος του Dio, η Wrndy μας ζήτησε να συνεισφέρουμε στο “Ronnie James Dio – This Is Your Life” tribute album το 2014 δεν το σκεφτήκαμε καν. Έχουμε αρκετή εμπειρία στις διασκευές και το “Ronnie Rising Medley” ήταν ένας συνδυασμός τραγουδιών του Dio που λατρεύουμε. Όσο για ‘μένα ως τραγουδιστή ήταν μια πρόκληση να προσπαθήσω να τραγουδήσω όπως ο Ronnie και με βοήθησε να εξελιχθώ και να ξεπεράσω τα όριά μου.»

    Συνέχισε μιλώντας για τον Lemmy: «Ο Lemmy ήταν σύμβολο, κάτι σαν «νονός» για όσους αγαπούν το heavy metal. Ήταν ο πλοίαρχος του καραβιού και όλοι τον θεωρούσαμε αθάνατο γιατί ζούσε στα άκρα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να τον επηρεάζει καθόλου! Το ξέραμε ότι θα έρθει το τέλος κάποια στιγμή αλλά δεν το περιμέναμε, και σίγουρα δεν θα υπήρχαν οι Metallica χωρίς τους Motörhead.

    «Με τον Lemmy άλλωστε είχαμε τζαμάρει στο παρελθόν. Ήταν πολύ φιλικός τύπος και είχαμε διασκευάσει και μερικά από τα κομμάτια του. Είναι κρίμα που οι Motörhead δεν έχουν μπει ακόμα στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame. Πήραν βέβαια ένα Grammy για τη διασκευή τους στο “Whiplash” από το “Kill ‘em All”. Έχει πολύ πλάκα γιατί εμείς τότε το 1983 προσπαθούσαμε να γράψουμε ένα τραγούδι επηρεασμένοι από τους Motörhead, και πολλά χρόνια μετά, στο album τους “Kiss of Death” του 2006 όχι απλώς το διασκεύασαν οι ίδιοι αλλά κέρδισαν και ένα Grammy γι’ αυτό. Τέλειο!»

    Ας ακούσουμε εδώ το “Murder One” παρέα με το video clip που το συνοδεύει καθώς και το “Ronnie Rising Medley” που αποδεικνύουν την τεράστια αγάπη και αφοσίωση που έχουν στο heavy metal οι Metallica για πάνω από 35 χρόνια.