Wednesday, 22 February 2017 15:39

CANDLEMASS plays “NIGHTFALL”: Live στην Αθήνα τον Απρίλιο

Written by 
    CANDLEMASS plays “NIGHTFALL”: Live στην Αθήνα τον Απρίλιο

    Ένα πολύ ιδιαίτερο επετειακό live θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε δύο μήνες από τώρα.

    Οι doom στυλοβάτες Candlemass, έχοντας ήδη συμπληρώσει 30 χρόνια στην δισκογραφία, επισκέπτονται την χώρα μας το Σάββατο 22 Απριλίου με σκοπό να παίξουν ολόκληρο το συγκλονιστικό δεύτερο album τους, “Nightfall” που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1987 και ήταν το πρώτο με τον εμβληματικό frontman Messiah Marcolin.

    Το live θα πραγματοποιηθεί στο Piraeus 117 Academy (Πειραιώς 117, Αθήνα) και η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει μεθαύριο, Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου.

    Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 22 €.

    Στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή των εισιτηρίων θα διαμορφωθεί στα 24 €.

    Ταμείο: 26 €

    ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

    Αθήνα: Ticket House (Πανεπιστημίου 42 εντός της στοάς, τηλ.210 3608366), Metal Era (Εμμανουήλ Μπενάκη 22, τηλ. 210 3304133)

    Διαδικτυακά ή για αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

    Εδώ θα βρείτε και το event της βραδιάς στο Facebook για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Στην ιερή βίβλο του heavy metal το Nightfall των Candlemass κατέχει ξεχωριστή θέση απόλυτα δικαιολογημένα μιας και αποτελεί έναν από τους πλέον επιδραστικούς του ιδιώματος. To Σάββατο 22 Απριλίου όσοι τυχεροί παραβρεθούν στο Piraeus 117 Academy θα έχουν την δυνατότητα να τον απολαύσουν επί σκηνής μαζί με ένα setlist με επιλογές από όλα τα αγαπημένα τους τραγούδια.

    Κάπου στη Στοκχόλμη το 1984 ο Leif Edling (μπάσο) θα ιδρύσει το συγκρότημα που έμελλε να χαρακτηριστεί το 2013 από το περιοδικό Sweden Rock ως το καλύτερο hard rock/heavy metal σουηδικό συγκρότημα όλων των εποχών. Η συνάντηση του με τον Johan Längqvist έμελλε να σηματοδοτήσει το 1986 την κυκλοφορία του θεμέλιου λίθου του Doom Metal Epicus Doomicus Metallicus. Ένα αριστούργημα που μένει αναλλοίωτο στον χρόνο και κανείς δεν πίστευε ότι το δεύτερο επίσημο album του συγκροτήματος θα το κοίταζε στα μάτια.

    Nightfall το όνομα αυτού με τον metal καλόγερο Messiah Marcolin πίσω από το μικρόφωνο πια. Με την κλασσική σύνθεση τους οι Candlemass κυκλοφόρησαν μια σειρά πολύ καλών δίσκων: “Ancient Dreams”, “Tales of Creation”, “Chapter VI”. Τιμώντας τον όρο των πατέρων Black Sabbath πατώντας στα αργά βασανιστικά riffs,τις τιτάνιες μπασογραμμές του Edling, μα και τις ανατριχιαστικές ερμηνείες του Messiah οι Candlemass απέκτησαν τον σεβασμό όλης της Metal κοινότητας.

    Σε ένα επετειακό show λοιπόν που ακολουθεί την συμπλήρωση 30 χρόνων δισκογραφίας της μπάντας οι Candlemass θα παίξουν επί σκηνής ολόκληρο τον Nightfall δίσκο ουρλιάζοντας Are you with us metalheads? Stand with them την Παρασκευή 28 Απριλίου στο Piraeus 117 Academy.