Wednesday, 08 March 2017 19:09

LARS ULRICH για DONALD TRUMP: «Ο κόσμος δεν χρειάζεται τείχη»

Written by 
    LARS ULRICH για DONALD TRUMP: «Ο κόσμος δεν χρειάζεται τείχη»

    Πριν από λίγες ημέρες οι Metallica έδωσαν μια σειρά από συναυλίες στην Mexico City για την υποστήριξη του “Hardwired… to Self-Destruct”.

    Ο Lars Ulrich, εμφανίστηκε στο Μεξικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Las Estrellas και έδωσε μία συνέντευξη στην παρουσιάστρια Paola Rojas μιλώντας για πολλά ζητήματα, ένα εξ αυτών και το φλέγον -για τις δύο χώρες- θέμα του τείχους στα σύνορα που επιθυμεί να κατασκευάσει ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα των όσων δήλωσε ο Δανός drummer.

    -Υπάρχουν σχέδια για το χτίσιμο ενός τείχους ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό. Ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό;

    -Ο κόσμος δεν χρειάζεται τείχη. Πιστεύω πως εκείνο που μετράει είναι να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά. Με τους Metallica ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και μέσω της μουσικής προσπαθούμε να ενώσουμε τους ανθρώπους. Επομένως είτε βρισκόμαστε στο Μεξικό, είτε στην Ασία, είτε στην Ευρώπη, ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από όσο το δυνατόν περισσότερα backgrounds να μοιραστούν τη μουσική, τη ζωή, τον πολιτισμό και όλες αυτές τις εμπειρίες. Τώρα, εγώ είμαι απλώς ένας τύπος απ’ τη Δανία και απλά μου ζητήθηκε να πω τη γνώμη μου, επομένως, δεν νομίζω πως χρειαζόμαστε τείχη. Αντίθετα, μέσα απ’ τα ταξίδια μας ως Metallica σ’ αυτό τον πανέμορφο πλανήτη, γκρεμίζουμε ολοένα και περισσότερο τα εμπόδια ανάμεσα στους ανθρώπους.

    -Τι είναι αυτό που ακόμα και σήμερα σε ενθουσιάζει, σε εκπλήσσει και σε εμπνέει;

    -Το βασικό είναι να βλέπω τους ανθρώπους να νοιάζονται ακόμα για τους Metallica, ακόμα και μετά από 35 χρόνια καριέρας. Το παρατήρησα στο meet ‘n’ greet ή όταν ρίχνω μια ματιά στα social media της μπάντας. Βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους να ανυπομονούν για το live μας επειδή είναι η πρώτη φορά που θα μας δουν. Έρχονται παιδιά 14 ετών που τα μεγαλύτερα αδέλφια τους ή οι γονείς τους είναι fans και πλέον είναι και η δική τους σειρά να μας δουν. Επομένως είναι υπέροχο να ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζουμε νέους fans και να βλέπουμε νέα παιδιά να έρχονται στα live και να βιώνουν για πρώτη φορά την εμπειρία μιας συναυλίας των Metallica. Είναι πραγματικά ξεχωριστό. Ώρες ώρες αναρωτιέμαι αν ξέρουν πως είμαστε ήδη πενηντάρηδες! Πάντως η δύναμη της μουσικής, μπορεί ακόμα και σήμερα, 35 χρόνια μετά, να φέρει νέα παιδιά στο χώρο. Αυτή η κατάσταση με ξετρελαίνει.

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε ο Lars Ulrich (ξεκινά στα 20 δευτερόλεπτα του video), ενώ εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια συνάντηση γιγάντων, καθώς στην εμφάνιση της 5ης Μαρτίου, ο θρύλος Iggy Pop ανέβηκε στη σκηνή με τους Metallica για να τραγουδήσει μαζί τους το “TV Eye” των πρωτεργατών του punk, The Stooges.

    Ας θυμηθούμε και κάτι από το πραγματικά εξαιρετικό "Hardwired... to Self-Destruct", που έχει αγκαλιαστεί από το κοινό γνωρίζοντας πολύ μεγάλη επιτυχία.