Monday, 13 March 2017 22:43

Y&T: Έφυγε ο πρώτος τους ρυθμικός κιθαρίστας JOEY ALVES

Written by 
    Y&T: Έφυγε ο πρώτος τους ρυθμικός κιθαρίστας JOEY ALVES

    Ένα ακόμα πλήγμα δέχτηκε ο μουσικός κόσμος μας καθώς χθες έφυγε ο πρώτος κιθαρίστας των hard rock ηρώων Y&T, Joey Alves.

    Όπως ανέφερε ο ηγέτης, ιδρυτής και mainman της μπάντας, Dave Meniketti σε χθεσινή ανακοίνωσή του: «Με θλίψη σας ανακοινώνω πως ο πρώτος ρυθμικός κιθαρίστας των Y&T, Joey Alves απεβίωσε στις 7:10 το πρωί σε ηλικία 63 ετών. Υπέφερε από ελκώδη κολίτιδα και επιπλοκές της ασθένειάς του επέφεραν το μοιραίο. Ο Joey ήταν ένας απ’ τους καλύτερους ρυθμικούς κιθαρίστες του rock χώρου και θα μείνει χαραγμένος στη μνήμη μου να παίζει δίπλα μου τις εκπληκτικές συγχορδίες του με την χαρακτηριστική κόκκινη Les Paul Jr. του ’59. Όπως είχε πει και ο Ronnie Montrose, υπάρχουν ρυθμικοί παίκτες, υπάρχει και ο Joey, μια κλάση μόνος του.

    «Του άρεσε ο χαβαλές και έπαιζε με attitude και αφοσίωση. Ήταν υπεύθυνος για τη σύνθεση πολλών μνημειωδών riffs των Y&T μέσα στα χρόνια. Η παρουσία και η φιλία του θα μου λείψουν. Είναι μια ανυπολόγιστη απώλεια για την οικογένεια των Y&T και όσους μας ακολουθούν. Πλέον κάνει παρέα στον Phil (σ.σ. Kennemore) και τον Leonard (σ.σ. Haze) στον rock ‘n’ roll παράδεισο.»

    Ο Joey Alves ήταν ένα απ’ τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη των Y&T όταν αποφάσισαν στα early 70s να παίξουν δικό τους υλικό. Έπαιξε με τη μπάντα από το ντεμπούτο του 1976, “Yesterday and Today” ως το “Contagious” του 1987 αφήνοντας το στίγμα του σε ορισμένες απ’ τις κορυφαίες στιγμές του hard rock της εποχής μα και διαχρονικά. Πέρσι μοιραζόταν το σανίδι με τους Haze και Meniketti ως καλεσμένος στην περιοδεία των Y&T. Με τον θάνατό του Joey Alves, ο Dave Meniketti είναι ο μόνος που απομένει από το αυθεντικό line-up της μπάντας καθώς στις 7 Ιανουαρίου του 2011 απεβίωσε ο μπασίστας Phil Kennemore σε ηλικία 57 ετών, ενώ πριν από λίγους μόλις μήνες, στις 11 Σεπτεμβρίου έφυγε ο drummer Leonard Haze στα 61 του μετά από μάχη με χρόνια πνευμονοπάθεια.

    Από πλευράς μας θυμόμαστε τον Joey Alves σε μερικές λαμπρές στιγμές του με τους Y&T και ευχόμαστε καλή δύναμη στους κοντινούς του ανθρώπους. R.I.P.