Monday, 03 April 2017 04:00

THIS.IS.HAMMER.388 – AΠΡΙΛΙΟΣ 2017

Written by 
    THIS.IS.HAMMER.388 – AΠΡΙΛΙΟΣ 2017

    ALL THINGS BLACK SABBATH

    Το άκρως συλλεκτικό τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, ανήκει ολοκληρωτικά στους BLACK SABBATH. Στους Γεννήτορες του Όλου. Στους θεμελιωτές της υπόστασής μας. Στη διαδρομή του σχήματος που ανακάλυψε την αρχιτεκτονική του Metal, ως μουσική, ως αισθητική, ως αντίληψη, ως έκφραση, ως την απόλυτη ταυτότητα συνολικά του Κτήνους. Τώρα, λοιπόν, που οι Sabs σταματούν τις περισσότερες από τις δραστηριότητες τους, είναι η σωστή στιγμή ώστε να εμβαθύνουμε στα ενδότερα του ζοφερού Θηρίου που του χρωστάμε την ύπαρξή μας.

    Τι μελετάμε στις σελίδες του εντύπου; Τα πάντα που τους αφορούν. Από όλες τις οπτικές γωνίες που έχουν ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ορίστε τα περιεχόμενα του τεύχους:

    -Για εισαγωγή θα βρείτε μια προσεκτική ματιά στην γενικότερη εποχή, τα μουσικά και κοινωνικά γεγονότα που βίωσαν και έθρεψαν τους Sabs στη δεκαετία του 1960, τις ημέρες που προετοίμαζαν το ξεκλείδωμα του ερεβώδους - βλοσυρού - καινούριου Κόσμου που μας επιφύλασσαν. Απαραίτητο κείμενο για να μελετήσουμε τους Sabs στο σωστό πλαίσιο.
    -Βήμα-βήμα με χρονολογική σειρά και αναλυτικό τρόπο, διείσδυση στα ενδότερα όλων των studio albums που δημιούργησαν στην τεράστια διαδρομή τους.
    -Ένα κατατοπιστικό άρθρο σχετικά με τις live κυκλοφορίες του σχήματος.
    -Παρουσίαση των μουσικών που επάνδρωσαν το συγκρότημα. Όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις τάξεις των Sabbath, ως μουσικοί και ως προσωπικότητες, βρίσκονται εδώ.
    -Μία καταπληκτική αλλά και εξαιρετικά ουσιαστική συνέντευξη με τον Riff Master Tony Iommi, στην οποία αναλύει πολλές από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της Ιστορίας τους. Αρχηγού (και Μεγαλοδύναμου Δημιουργού του άπειρου Σύμπαντος) παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω.
    -Ένα απαραίτητο κείμενο που εντοπίζει την γενικευμένη και διαχρονική επιρροή των Sabs στα χωράφια της μουσικής που μας αφορούν.
    -Μια ενδελεχής ανάλυση της αισθητικής που χρησιμοποίησαν ως καίριο όπλο οι Black Sabbath, χτίζοντας μία Κοσμογονία για όλους τους επόμενους. Γιατί είναι άλλο πράγμα το «Ωραίο» και διαφορετικό το «Υψηλό».
    -Οι επισκέψεις του σχήματος στη χώρα μας και τα όσα μας επιφύλαξαν.

    Αν στα πολλά παραπάνω, προσθέσουμε το πολυσυλλεκτικό tribute CD που συνοδεύει το τεύχος και τους αφορά, αλλά και την αφίσα του περιοδικού (από τη μία μεριά υπάρχουν οι Sabbath εποχής Ozzy και στην άλλη οι Sabbath εποχής Dio), τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με την απόλυτη Black Sabbath έκδοση. Γνώμη μας είναι ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα, ήρθε για να μείνει στα σπίτια εκείνων που θέλουν να είναι άριστα διαβασμένοι. Τόσο σχετικά με τους Sabbath, όσο και με το Metal Σύμπαν που εκείνοι έπλασαν και όλοι μας ανεξαιρέτως, μουσικοί και ακροατές, χρησιμοποιούμε και απολαμβάνουμε.

    Καλή ανάγνωση σε όλες και όλους.

    Total Sabbathistan. Τότε. Τώρα. Για Πάντα.

    Στο tribute CD “Lords of this World – A Tribute to Black Sabbath” που συνοδεύει το συλλεκτικό τεύχος Απριλίου, θα βρείτε 13 διασκευές από ισάριθμους άξιους εκπροσώπους της Σκηνής που με τον τρόπο και το ταλέντο τους καταθέτουν τα σέβη τους, στους Αιωνόβιους Τιτάνες Black Sabbath.

    Τrack listing:

    01. NIGHTSTALKER “Sweet Leaf”
    02. MOTHER OF MILLIONS "Children of the Grave"
    03. HAIL SPIRIT NOIR "Changes"
    04. ROCK 'N' ROLL CHILDREN "Falling off the Edge of the World" (Live in the Studio)
    05. WARDRUM "Headless Cross"
    06. NAYA "Laguna Sunrise"
    07. ILLUSORY "The Mob Rules"
    08. BLACK JUJU "Who Are You"
    09. ZEMIAL "The Sign of the Southern Cross"
    10. ENDOMAIN "Die Young"
    11. THE SLAYERKING "War Pigs"
    12. NAXATRAS "Planet Caravan"
    13. ROTTING CHRIST "Black Sabbath" (Bonus track)

    ΑΦΙΣΕΣ:

    BLACK SABBATH – OZZY ERA / DIO ERA