Wednesday, 12 April 2017 17:39

IAN PAICE (DEEP PURPLE): "Δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση από το Rock and Roll Hall of Fame"

Written by 
    IAN PAICE (DEEP PURPLE): "Δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση από το Rock and Roll Hall of Fame"

    Εδώ και λίγες μέρες, ο νέος δίσκος των Deep Purple με τίτλο “InFinite” κυκλοφορεί μέσω της earMUSIC.

    Στα πλαίσια της προώθησης του album, τα μέλη της μπάντας δίνουν τις καθιερωμένες συνεντεύξεις. Σε μία από αυτές, στον παρουσιαστή Miles “The Shoe” Schuman, ο καταπληκτικός drummer Ian Paice, το μόνο μέλος που έχει μείνει σταθερό στη μπάντα στα 50 χρόνια της πορείας της, μίλησε για το νέο δίσκο αλλά και για την πρόσφατη ένταξη των Deep Purple στο Rock and Roll Hall of Fame. Χωρίς να αρνείται πως αυτή η εκδήλωση τιμά τους καλλιτέχνες, δήλωσε κατηγορηματικά πως οι Deep Purple, με τα τόσα χρόνια σπουδαίας καριέρας δεν έχουν ανάγκη αυτή την επιβεβαίωση καθώς για εκείνους μετρά μόνο η άποψη όσων αγαπούν τη μουσική τους. Εδώ το συγκεκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξή του.

    Πέρσι μπήκατε επιτέλους στο Rock and Roll Hall of Fame. Κατά καιρούς πολλές θρυλικές μπάντες όπως οι Kiss έχουν αμφισβητήσει το status που προσθέτει στον καλλιτέχνη αυτή η ένταξη. Εσείς θεωρείτε πως αυτή η εκδήλωση έχει το πρεστίζ που πιστεύει ο πολύς κόσμος;

    Δεν νομίζω πως έχει καμιά ιδιαίτερη διαφορά για τους μουσικούς. Οι fans των εν λόγω μουσικών απ’ την άλλη το θεωρούν σημαντικό. Ενισχύει την πεποίθησή τους πως η μουσική που αγαπούν αξίζει καθολικής αναγνώρισης. Σ’ αυτό το επίπεδο, πιστεύω πως είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο. Όμως, το rock and roll δεν είναι Hollywood. Το Hollywood είναι εκείνο που γουστάρει να δίνει βραβεία κάθε χρόνο όπου ο ένας χτυπά φιλικά στην πλάτη τον άλλο συγχαίροντάς τον για την καλή δουλειά του. Είναι λίγο υποκριτικό.

    Το rock and roll ποτέ δεν υποκρινόταν. Επειδή λοιπόν εμείς ως Deep Purple είμαστε εδώ και αρκετά χρόνια ενεργοί κι έχουμε επιτυχημένους δίσκους, δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση από κανέναν. Ξέρω τι έχουμε καταφέρει, είμαι υπερήφανος και θα αφήσω τους fans να πουν τι γνώμη έχουν για την πορεία μας. Δεν μπορώ να το θέσω αλλιώς.

    Στη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης βρεθήκατε στον ίδιο χώρο με παλιούς bandmates. Ένιωσε κανείς από εσάς αμήχανα;

    Όχι. Περασμένα ξεχασμένα που λέει και η παροιμία. Ναι, ειπώθηκαν κι έγιναν πολλά στο παρελθόν και κοιτάζοντάς τα τώρα συνειδητοποιούμε ότι εννιά στα δέκα ήταν χαζομάρες και δεν έπρεπε να συμβούν αλλά έτσι είναι η ζωή. Αν όλες οι αποφάσεις μας ήταν σωστές και χρησιμοποιούσαμε λογική, η ζωή δε θα είχε καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα. Έτσι ο Glenn (Hughes) και ο David (Coverdale) ήταν εκεί και ήταν τέλεια. Καθίσαμε, ήπιαμε ένα ποτό, θυμηθήκαμε τα παλιά, γελάσαμε και περάσαμε μια ωραία βραδιά.